آموزش قدم به قدم سوار شدن به هواپیما
سوار شدن به هواپیما و انجام تشریفات سفر برای افرادی که تاکنون چندین پرواز داشته اندکار ساده ای است؛ اما آشنایی با مراحل سوار شدن به هواپیما در سفر های داخلی و خارجی برای افرادی که برای اولین بار قصد سفر هوایی را دارند ضروری است. اگر برای سوار شدن به هواپیما استرس دارید، نگران نباشید، چون می خواهیم تمام مراحل سوار شدن به هواپیما را قدم به قدم برای شما توضیح دهیم.
چه زمانی در فرودگاه باشیم؟
ساعت حضور مسافران در فرودگاه وابسته به داخلی یا خارجی بودن سفر متفاوت است. ساعت حضور در فرودگاه برای پروازهای داخلی دو ساعت قبل از زمان پرواز است. این در حالی است که به دلیل درجه اهمیت بیشتر پروازهای خارجی، باید سه ساعت پیش از زمان پرواز به خارج از کشور در فرودگاه حاضر شوید. از جمله دلایلی که برای حضور زودتر از موعد در فرودگاه میتوان ذکر کرد، موارد زیر هستند:
- گیشه دریافت کارت برای پروازهای داخلی، در بازه 30 تا 40 دقیقه پیش از پرواز بهصورت کامل بسته میشود.
- گیشه دریافت کارت برای پروازهای خارجی، در بازه 40 تا 45 دقیقه پیش از پرواز بسته میشود و پس از آن امکان عبور از گیت پرواز وجود ندارد.
- گاهی به دلایل امنیتی و شرایط جوی امکان تغییر و تاخیر زمان پرواز وجود دارد. از این رو بهتر است زودتر از موعد مقرر در فرودگاه حاضر شوید و در صورت تغییر زمان پرواز از زمان جدید اطلاع یابید.
چک پاسپورت
اگر عوارض خروج از کشور را پرداخت نکردهاید، به باجه بانک مستقر در سالن فرودگاه مراجعه کنید و هزینه آن را مطابق با مصوبه جدید مجلس پرداخت کنید. پس از آن همراه با قبض پرداختی و چمدان خود را تحویل بگیرید و با اخذ کارت پرواز به بخش چک پاسپورت بروید.
نکته حائز اهمیتی که در مراجعه به چک پاسپورت وجود دارد، توجه به گیتهایی است که به اتباع خارجی تعلق دارد. گاهی بعضی افراد ناآشنا با فرودگاه به اشتباه در این صفها میایستند، زیرا این صفها نسبت به صف گیتهایی که به شهروندان ایرانی اختصاص دارد، خلوتتر هستند.
ماموران فرودگاه چک پاسپورت، قبض عوارض پرداختی را گرفته و با بررسی پاسپورت و در صورت عدم وجود هیچگونه مشکلی مهر خروج را جهت صلاحیت خروج شما میزنند. پس از دریافت مهر خروج، وارد سالن انتظار میشوید.
نکاتی که قبل از پرواز های داخلی باید بدانید!
- پیش از اینکه به مراحل سوار شدن به هواپیما اشاره کنیم بهتر است بدانید که قبل از پرواز باید بلیط خود را آماده کنید و مدارک لازم برای پرواز را در اختیار داشته باشید.
- همیشه یک ساعت قبل از پرواز با مدارک لازم در فرودگاه باشید و بر اساس بار مجاز درج شده روی بلیط چمدان و وسایل خود را آماده کنید.
- به هیچ وجه وسایل ممنوعه در هواپیما را به فرودگاه نبرید. چرا که هنگام پرواز از ورود اشیا ممنوعه مانند لوازم نوک تیز، ناخن گیر و … جلوگیری می شود.
- همیشه یک کیف دستی داشته باشید تا بتوانید مدارک خود را داخل آن قرار دهید و با خود به داخل کابین ببرید.
مراحل سوار شدن به هواپیما سفر داخلی
در این قسمت قدم به قدم شما را راهنمایی می کنیم تا بدانید از وقتی که وارد فرودگاه می شوید، باید چه کاری انجام دهید تا زمانی که از پله های هواپیما بالا می روید و سوار هواپیما می شوید.
وارد فرودگاه شوید
با توجه به اطلاعات درج شده روی بلیط هواپیما می توانید نام فرودگاه و شماره ترمینال پرواز خود را پیدا کنید. هنگام ورود به فرودگاه باید ابتدا به ترمینال مربوطه مراجعه کنید و کارهای مربوط به بازرسی ورودی را انجام دهید.
مراجعه به گیت بازرسی
در داخل فرودگاه چندین گیت وجود دارد. با توجه به اطلاعات روی بلیط یا پرسیدن از متصدیان مربوطه می توانید به طرف گیت موردنظر بروید و بارهای خود را تحویل دهید.
در این مرحله تمام چمدان ها و باورهای شما حتی موبایل و کیف دستی روی نقاله قرار می گیرند تا مورد بررسی قرار بگیرند. می توانید وسایل مهم خود را داخل سبد های مربوطه قرار دهید و خودتان از درب امنیتی عبور کنید. در صورتی که هیچ مشکلی وجود نداشته باشد، پس از عبور از درب امنیتی و وسایل خودتان را برمی دارید و وارد سالن ترانزیت فرودگاه میشوید.
مراجعه به کانتر شرکت هواپیمایی
پس از اینکه بار های خودتان را تحویل گرفتید، می توانید کانتر مربوط به شرکت هواپیمایی که بلیط خودتان را از آن خریده اید، پیدا کنید. حالا باید با توجه به تابلو هایی که در سالن ترانزیت فرودگاه وجود دارند، نام ایرلاین را پیدا کنید و به کانتر مخصوص مراجعه کنید. پس از مراجعه به کانتر باید بلیط خود را تحویل بدهید و بر اساس شماره ملی و شماره پرواز که روی بلیط درج شده است، بار های خود را تحویل بدهید.
نکته: معمولاً برای حضور مسافران به کانتر مربوطه فراخوان داده می شود.
نحوه گرفتن کارت پرواز در فرودگاه
در این مرحله با ارائه بلیط و مدارک شناسایی کارت پرواز را دریافت کنید. اطلاعاتی که روی کارت پرواز نوشته شده شامل شماره صندلی و ردیف آن می شود.
مرحله بازرسی نهایی
قبل از اینکه به سالن انتظار منتقل شوید، باید بارهایی که قرار است داخل هواپیما ببرید، بررسی شوند. به عنوان نمونه کیف دستی، تلفن همراه و وسایلی که دارید را باید از گیت بازرسی نهایی عبور دهید.
ورود به سالن انتظار فرودگاه
پس از بررسی وسایل می توانید به سالن انتظار فرودگاه وارد شوید و تا زمان پرواز در این سالن استراحت کنید. بهتر است نزدیک گیت پرواز خودتان بنشینید که هنگام اعلام پرواز به سرعت بتوانید کارت پرواز را تحویل دهید و از گیت عبور کنید.
مرحله آخر عبور از گیت پرواز و ورود به هواپیما
آخرین مرحله از سوار شدن به هواپیما، گذشتن از گیت پرواز است. بهتر از قبل از بستن چمدانتان بدانید گیت فرودگاه به چیزهایی حساس است، در غیر این صورت همراه داشتن تنها یک وسیله حساس به گیت ممکن است مانع سوار شدن شما به هواپیما شود. معمولاً ۲۰ دقیقه قبل از اینکه هواپیما از زمین بلند شود، مسافران را از طریق بلندگو صدا می زنند تا کارت پرواز را تحویل بدهند و اطلاعات آن توسط مسئولان اعلان بررسی شود.
- در نهایت مسافران از طریق اتوبوس به سمت پلکان هواپیما می روند و سوار هواپیما می شوند.
- در آخرین مرحله مسافران کارت پرواز را به مهماندار نشان می دهند.
- پس از پیدا کردن صندلی روی صندلی مورد نظر خود می نشینند.
نکاتی که باید قبل از پرواز خارجی بدانید!
قبل از اشاره به مراحل سوار شدن به هواپیما خارجی بهتر از نکات زیر را مورد توجه قرار دهید.
- برای پروازهای خارجی باید حتماً پاسپورت یا گذرنامه داشته باشید.
- بعضی از کشورها برای سفر نیاز به ویزا دارند؛ بنابراین در صورت لزوم ویزا تهیه کنید.
- خرید بلیط هواپیما رفت و برگشت نیز جزء نکاتی است که هنگام پرواز های خارجی باید به آن توجه داشته باشید.
- قبل از سفر ارز مورد نیاز کشور را تهیه کنید.
- مدارک خود را به همراه داشته باشید.
- ۳ ساعت پیش از پرواز به فرودگاه مورد نظر مراجعه کنید.
- هنگام بستن چمدان و جمع آوری وسایل به میزان بار مجاز در پروازهای داخلی و خارجی توجه داشته باشید.
- وسایل ضروری مانند مدارک، گوشی، موبایل و پول نقد را در یک کیف کوچک قرار دهید تا به داخل کابین هواپیما ببرید.
- یکی از نکاتی که حتماً باید با آن دقت داشته باشید، پرداخت عوارض خروج از کشور است.
- مسافرانی که بلیط هواپیما خارجی خریداری کرده اند، می توانند قبل از اینکه به فرودگاه بروند، از طریق شعب بانک ملی و سامانه آنلاین پرداخت عوارض خروج از کشور این کار را انجام دهند.
در فرودگاه نیز دستگاه های پرداخت عوارض و باجه بانک ملی قرار دارد. شما می توانید عوارض مربوط به خروج را با توجه به اینکه چندمین خروج شما است، پرداخت نمایید.
مراحل سوار شدن به هواپیما سفر خارجی
در پروازهای خارجی باید ۳ ساعت قبل از پرواز حتما در فرودگاه حضور داشته باشید و پس از آن کافی است مرحله به مرحله این کارها را انجام دهید.
وارد فرودگاه شوید
نام فرودگاه و اطلاعات مربوط به شماره ترمینال روی بلیط هواپیما درج است. به همین خاطر باید قبل از رفتن به فرودگاه نام فرودگاه را بدانید و شماره ترمینال را از روی بلیط بخوانید. در غیر این صورت ممکن است به ترمینال اشتباهی بروید و از پرواز جا بمانید.
بازرسی درب ورودی فرودگاه
هنگام بازرسی در قسمت درب ورودی، باید چمدان و سایر وسایل خودتان را روی نقاله بگذارید. پس از بازرسی بدنی از گیت بازرسی عبور کنید و وارد سالن اصلی شوید.
مراجعه به کانتر شرکت هواپیمایی
برای اینکه بتوانید راحت کانتر شرکت هواپیمایی را پیدا کنید، می توانید به تابلوی اعلانات نگاه کنید.
جلوی مشخصات هر پرواز، شماره کانتر نوشته است. در نهایت پس از پیدا کردن کانتر، باید به سالن Check in بروید. در صورتی که هنگام ورود به فرودگاه مورد بازرسی بدنی قرار نگرفته باشید، در سالن Check in مجدداً بازرسی بدنی می شوید و باید پاسپورت و بلیط خود را به ماموران انتظامی نشان دهید.
حالا نوبت به این میرسد که به کانتر مراجعه کنید و با توجه به کلاس پروازی مربوطه، پرواز خودتان را پیدا کنید. در این قسمت شما باید پاسپورت خود را به کانتر شرکت هواپیمایی تحویل بدهید و بارهایتان را وزن کنید. در صورت بالا بودن وزن بار، شما باید مبلغ وزن اضافه را طبق مصوبه هر ایرلاین جداگانه پرداخت کنید.
نکته: در بعضی از شرکتهای هواپیمایی سرویس Check in قبل از ورود به فرودگاه و به صورت آنلاین انجام می شود. تنها در فرودگاه امام خمینی مسافران می توانند از این سرویس به صورت آنلاین استفاده کنند. برای این کار باید از یک روز قبل تا ۹۰ دقیقه قبل از پرواز این کار را انجام دهند.
بازرسی کردن گذرنامه
در این مرحله شما باید کارت پرواز خودتان را به همراه رسید پرداخت عوارض خروج از کشور به کنترل و بازرسی گذرنامه تحویل دهید. اداره گذرنامه پس از بررسی مدارک، مهر خروج را روی پاسپورت شما می زند. شما می توانید با استفاده از این مهر از مرز عبور کنید.
بازرسی نهایی و ورود به سالن ترانزیت
در این مرحله که کارت پرواز خود را دریافت کرده اید و گذرنامه شما بررسی شده، می توانید وارد سالن ترانزیت شوید. حالا می توانید شماره بلیط را با استفاده از تابلو اعلانات با کارت پرواز خودتان مطابقت دهید.
- قبل از اینکه وارد سالن انتظار شوید، باید مجدداً خودتان و بارهایتان بازرسی شوید.
- بعد از بازرسی می توانید وارد سالن ترانزیت شوید و در صورت نیاز از طریق باجه های مربوطه، حواله ارزی مورد نیاز برای سفر را دریافت کنید.
- در این هنگام است که از طریق بلندگو های سالن، نام شرکت هواپیمایی، مقصد پرواز و ساعت پرواز اعلام می شود. شما باید هنگام شنیدن این اطلاعات، کارت پرواز خودتان را به مأمور های مربوطه تحویل دهید.
- حال نوبت به این میرسد که بخشی از کارت پرواز جدا شود و بخش دیگر به مسافران تحویل داده شود.
توجه: کارت پرواز باید تا زمان تحویل گرفتن بارها نزد شما باقی بماند.
- در صورتی که فرودگاه بزرگ باشد با استفاده از اتوبوس به طرف هواپیما میروید.
- در نهایت پس از عبور از پلکان سوار هواپیما می شوید.
- در آخرین مرحله باید کارت پروازیتان را به مهمانداران نشان دهید.
نشستن روی صندلی هواپیما
پس از ورود به هواپیما با راهنمایی مهمانداران هواپیما صندلی خود را پیدا کنید و پس از گذاشتن وسایل خود در محفظه بالای سرتان بر روی صندلی بنشینید. البته نشستن روی صندلی در هواپیما آداب خاص خود را دارد که بهتر است با رعایت آنها مشکلی برای خود و دیگران ایجاد نکنید. از مهمترین نکاتی که باید حین نشستن روی صندلی در هواپیما رعایت کنید، میتون به موارد زیر اشاره کرد:
- حین پیدا کردن صندلی خود در هواپیما مراقب باشید تا وسایل شما به سر و صورت دیگران برخورد نکند و سبب آسیبرسانی به دیگران نشوید. ضمنا بهتر است جهت سهولت پیدا کردن صندلی خود از مهماندار هواپیما کمک بگیرید.
- وسایل خود را در محفظه بالای سر خود قرار دهید، ولی هنگام خروج آنها را فراموش نکنید.
- در صورتی که قصد داشتید صندلی خود را اندکی بخوابانید با مسافری که پشت سر شما نشسته است، هماهنگی لازم را انجام دهید؛ مبادا با خواباندن صندلی به او صدمهای وارد کنید.
- برای حفظ تعادل خود از گرفتن صندلی جلویی خودداری کنید، ممکن است مسافری که بر روی آن صندلی نشسته از عمل شما ناراحت و شاکی شود.
اطلاع از قوانین شرکت های هواپیمایی!
اگرچه بسیاری از افرادی که با هواپیما سفر میکنند، از قوانین و شرایط سفرهای هوایی اطلاع دارند، ولی بهتر است تا در صورت نیاز این قوانین را دوباره مطالعه کنید. بهطورکلی پنج قانون مهم برای سفرهای هوایی وجود دارد که عدم رعایت هر کدام میتواند تبعات بدی به دنبال داشته باشد. این 5 قانون عبارتند از:
- حمل هرگونه مواد مخدر و ممنوعه در سفرهای هوایی شامل مواد مخدر، اسلحه سرد و گرم، مشروبات الکلی و اشیاء مخاطرهآمیز ممنوع است و جرم تلقی میشود.
- در هیچ صورتی نباید خطری سلامت جانی و اموال مسافران و پرسنل هواپیما را تهدید کند. استفاده از اشیاء نوک تیز، چاقو و مواد منفجره ممنوع است.
- گاهی ممکن است به دلایل مختلفی ساعت یک پرواز هوایی تغییر کند یا اصلا لغو شود. مشکلات آب و هوایی، نقص فنی، تهدیدات سیاسی و تروریستی از رایجترین مشکلات احتمالی موثر بر تغییر ساعت و لغو پرواز هستند.
- حقوق مسافران به مسافران این امکان را میدهد که از تغییرات پرواز مطلع شوند. امکان لغو، تعویض و بازپرداخت هزینه بلیط پرواز نیز جزو حقوق مسافران است. از طرفی هیچ مسافری حق سلب آرامش مسافران دیگر را ندارد.
- محدودیت بار در سفر یکی دیگر از مهمترین قوانین سفرهای هوایی است که در صورت عدم رعایت باید هزینه اضافی پرداخت شود. عدم رعایت استاندارد حمل بار میتواند خسارات جبرانناپذیری را سبب شود. از طرفی حمل مایعات و اشیاء تهدیدآمیر ممنوع است.
البته علاوهبر مواردی که ذکر شد، قوانین دیگری وجود دارند که باید مدنظر قرار دهید. قوانین فرودگاه هر کشوری با فرودگاه کشور دیگر تفاوت دارد، از این رو پیش از سفر حتما قوانین فرودگاه آن کشور را مطالعه کنید.
کلام پایانی
مراحل سوار شدن به هواپیما و دریافت کارت پرواز بسیار ساده است. اگر شما هم جزو آن دسته افرادی باشید که برای اولین بار قصد سفر با هواپیما را دارید و برای این کار استرس دارید، بهتر است بدانید چکار کنیم تاحالمان در پرواز بد نشود، این بلاگ راهنمای جامعی برای افرادی خواهد بود که اولین تجربه سفر هوایی خود را در پیش دارند. البته فراموش نکنید، برای خرید بلیط هواپیما با ارزانترین قیمت و مشاهده و مقایسه قیمت ها بهتر است در پته جست و جو کنید.
سوالات متداول
ثبت دیدگاه اولین نفر باشید که نظر میدهید.