هزینه سفر به استانبول ۱۴۰۳ | از هزینه خرید بلیط تا تفریح را محاسبه کنید

هزینه سفر به استانبول ۱۴۰۳ | از هزینه خرید بلیط تا تفریح را محاسبه کنید

استانبول ترکیه جهان‌گردی

دانستن هزینه های سفر به شما کمک می کند تا با اطلاعات کامل در مورد مخارج برنامه ریزی دقیقی برای سفر خود داشته باشید. هر چند هزینه های هر سفری بسته به عوامل زیادی دارد که این عوامل سبب می شود هزینه های سفر را به طور تقریبی تخمین بزنید. استانبول از مناطق پر سفر برای ایرانیان است و هزینه سفر به استانبول در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ‌های پیش افزایش داشته است. اما همچنان به خاطر اینکه استانبول جزو کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان است، می ‌تواند جزو گزینه ‌های محبوب برای سفری ارزان و خاطره انگیز باشد. در این مطلب از پته با راهنمای کامل هزینه سفر به استانبول با ما همراه باشید.

سفر ارزان به استانبول
سفر ارزان به استانبول
بلیط هواپیما تهران استانبول

محاسبه هزینه‌ های سفر به استانبول ۲۰۲۴

اگر بخواهیم تمام هزینه‌ های سفر به استانبول در سال جاری را حساب کنیم، باید به موارد متعددی توجه داشته باشیم. از هزینه خرید بلیط هواپیما برای سفر به استانبول گرفته تا هزینه ‌های مربوط به رزرو هتل به همراه سایر هزینه ‌های جانبی، همگی در فهرست بلند بالای ما قرار می‌گیرند که قصد داریم در این نوشتار به همه آن ها اشاره کنیم.

هزینه سفر به استانبول به معیارهای مختلفی بستگی دارد و با توجه به این معیارها می‌توان به یک قیمت تخمینی به‌عنوان میانگین هزینه این سفر رسید. اما اگر برایتان این سوال پیش می‌آید که پهنا و عمق این معیارها تا کجا می‌رسد؟ کافی است تا به شما این سرنخ را بدهیم که از هزینه صدور و تمدید پاسپورت تا هزینه اقامت در هتل در محاسبه و ارزیابی هزینه‌های سفر به استانبول موثر هستند. توجه داشته باشید که انتخاب وسیله سفر برای رفتن به استانبول هم به میزان زیادی روی هزینه‌ های سفر تأثیر دارد. به عنوان مثال، اگر شما بخواهید به صورت زمینی با قطار، اتوبوس یا خودروی شخصی به استانبول سفر کنید، هزینه ‌های شما کمتر تمام می شود. اما هزینه ‌های دیگری باید پرداخت کنید. به همین خاطر ما درباره هزینه سفر به استانبول با هواپیما، قطار و ماشین شخصی به صورت جداگانه صحبت می ‌کنیم.

واحد پول ترکیه چیست؟

لیر، واحد پول ترکیه است. اولین چیزی که هنگام سفر به هر کشوری باید بدانید واحد پولی آن کشور و ارزش پول آن است. لیر واحد پول اصلی ترکیه است و واحد پول ریزش کروش است که هر لیر برابر با ۱۰۰ کروش هست. یکی از هزینه های سفر به ترکیه خرید پول این کشور و تبدیل پول تان است که از دو راه امکان پذیر است:

  1. تهیه مستقیم لیر از صرافی های ایران
  2. تهیه دلار از صرافی های ایران و تبدیل آن به لیر در صرافی های ترکیه

راهکار پیشنهادی: برای مدیریت هزینه های خود، بهتر است در سفر بخشی از پول خود را به صورت دلار و بخشی دیگر را به صورت لیر داشته باشید تا هر زمان متناسب با نیاز استفاده نمایید.

هزینه ‌های پیش از سفر به استانبول

پیش از آماده شدن برای سفر به استانبول، باید هزینه بلیط پرواز، قطار و اتوبوس به مقصد این شهر را ضمن در نظر گرفتن هزینه صدور و تمدید پاسپورت و عوارض خروج از کشور محاسبه کنید. البته این هزینه‌ها، با توجه به نوسانات شدید ارز، مدتی است که روزانه در حال تغییر هستند؛ از این رو قیمت اعلامی ما حین نوشتن این مقاله براساس قیمت ارز در آبان سال 1403 برآورد شده و ممکن است با قیمت روزی که شما در حال خواندن این مقاله هستید، متفاوت باشد.

از آنجایی که ایرانیان برای سفر به ترکیه، به ویزا نیاز ندارند، باید فقط به این مهم تعهد داشته باشند که بیش از 90 روز در ترکیه حضور نداشته باشند؛ این 90 روز در دوره‌های 180 روزه می‌توانند به‌صورت پراکنده استفاده شوند. پس به‌طورکلی می‌توان این‌چنین عنوان داشت که هزینه پیش از سفر به استانبول به هزینه صدور و تمدید پاسپورت و عوارض خروج از کشور تقسیم‌بندی می‌شود:

هزینه صدور یا تمدید پاسپورت

پر واضح است که برای خروج از کشور به مقصد هر کشوری و با هر قصدی اعم از زیارت یا سیاحت، باید پاسپورت داشته باشید. اگر تاکنون سابقه خروج از کشور را نداشته‌اید، بهتر است تا هر چه زودتر برای دریافت این مدرک مهم اقدام کنید که دیر یا زود به کارتان می‌آید. از طرفی اگر برای مدتی است که درخواست پاسپورت داده‌اید و مطمئن نیستید که آیا هنوز اعتبار دارد یا خیر؛ سریعا آن را بررسی کنید و در صورت نیاز از طریق دفاتر خدمات پلیس +10 اقدام به تمدید پاسپورت خود کنید. همچنین مطالعه شرایط و نحوه گرفتن پاسپورت می تواند به شما در این زمینه مفید باشد.

  • برای دریافت پاسپورت باید به سن 18 سالگی رسیده باشید.
  • آقایون هم باید خدمت سربازی خود را از سر گذرانده و کارت پایان خدمت خود را همراه با سایر مدارک درخواستی ارائه کنند.

لازم به ذکر است برای صدور پاسپورت و تمدید آن هزینه‌ی برابر با 470,000 تومان در نظر گرفته شده است که جزئیات آن به شرح زیر است:

  • چاپ پاسپورت: 200,000 تومان
  • فرم ثبت نام و شناسه پاسپورت: 5,000 تومان
  • انگشت‌نگاری: 15,000 تومان
  • عوارض سازمان شهرداری: 20,000 تومان
  • دادرسی: 20,000 تومان
  • انجام امور خدماتی: 33,000 تومان
  • عکس و احراز هویت: 43,000 تومان
  • هزینه‌های دفتری: 134,000 تومان

عوارض خروج از کشور

عوارض خروجی از کشور به هزینه ای گفته می شود که هر فرد هنگام خروج از کشور باید به دولت پرداخت کند. هزینه عوارض خروج از کشور به مقصد ترکیه (سفر سیاحتی یا توریستی) به‌صورت زمینی، هوایی و دریایی، در سال 1403 در سه حالت زیر قیمت‌گذاری شده است: 

  • سفر اول: 470,000 تومان
  • سفر دوم: 520,000 تومان
  • سفر سوم به بعد: 1,040,000 تومان

پیشنهاد می‌شود عوارض خروج از کشور را پیش از سفر به‌صورت اینترنتی از طریق سامانه‌های الکترونیکی پرداخت کنید تا پیش از پرواز یا هنگام عبور از مرز، با مشکلی مواجه نشوید.

پیشنهاد می کنیم بخوانید:
عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ چقدر است؟

هزینه بلیط سفر به استانبول

حالا که صحبت از هزینه خرید بلیط شد باید انتخاب کنید که قصد دارید با هواپیما به استانبول سفر کنید یا با قطار و خودروی شخصی، هزینه سفر با هر یک از این وسایل با یکدیگر تفاوت دارد. قیمت بلیط پرواز به استانبول به عوامل متعددی بستگی دارد که از از جمله این موارد می‌توان به زمان سفر، نوع پرواز اعم از سیستمی یا چارتر، کلاس پروازی و ایرلاین انتخابی اشاره کرد. به‌طورکلی با شروع در فصل‌های پرتردد مثل بهار و تابستان، به‌دلیل افزایش تقاضا، قیمت‌ها نیز افزایش می‌یابد؛ اما در فصولی مثل پاییز و زمستان که مدارس باز می‌شوند و اغلب مردم درگیر کار و زندگی خود هستند، هزینه بلیط به‌طور چشم‌گیری کاهش پیدا می‌کند. همچنین باید توجه داشت که بلیط‌های لحظه آخری یا همان چارتر می‌توانند برای کسانی که برنامه سفر انعطاف‌پذیرتری دارند، انتخاب مقرون‌به‌صرفه‌ای باشند.
 ضمنا همانطور که خود نیز احتمالا بهتر بدانید، سفر هوایی تنها راه ممکن برای سفر به ترکیه و استانبول نیست و شما می‌توانید به‌صورت زمینی با قطار، اتوبوس و خودروی شخصی هم مقصد ترکیه حرکت کنید. در ادامه بیشتر به جزئیات قیمت بلیط هواپیما، قطار، اتوبوس و هزینه سفر به استانبول با خودروی شخصی خواهیم پرداخت.

قیمت بلیط هواپیما استانبول

قیمت بلیط هواپیما به مقصد استانبول با توجه به نوع بلیط، زمان سفر و تاریخ پرواز متفاوت است. به همین خاطر نمی ‌توان قیمت دقیقی برای بلیط هواپیما تهران استانبول در نظر گرفت. در فصول پرتقاضا مانند بهار و تابستان قیمت‌ها معمولاً بالاتر از فصول پاییز و زمستان هستند. همچنین نکته‌ای که گردشگران باسابقه احتمالا بدانند، بلیط‌های چارتری و لحظه آخری می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای کاهش هزینه‌ها باشند، مخصوصا اگر در طراحی و اجرای برنامه سفر انعطاف‌پذیری و دقت کافی داشته باشید. مسافرانی که شانس بیاورند و بلیط‌ های چارتری استانبول را خریداری کنند، مسلماً قیمت کمتری نسبت به بلیط ‌های سیستمی پرداخت می‌کنند. به طور کلی، سفر به استانبول با هواپیما از حدود 6 میلیون تا ۱۶ میلیون تومان برای هر نفر هزینه دارد.

خرید بلیط قطار استانبول

اگر قصد داشته باشید با قطار به استانبول بروید، هزینه کمتری نسبت به خرید بلیط هواپیما می‌ پردازید. اما از آنجا که حدود ۶۰ ساعت طول می ‌کشد تا با قطار به استانبول سفر کنید، بهتر است از قبل این نکته را بدانید و تصمیم خود را بگیرید. با توجه به نوع کوپه و خدمات اضافی که شما می ‌توانید در طول سفر با قطار به استانبول دریافت کنید، هزینه سفر متغیر است.

برای سفر با قطار از ایران به ترکیه می‌توان از دو شهر تهران و تبریز اقدام کرد و در طول مسیر از شهر زیبای آنکارا عبور می‌کنید. شاید برایتان جالب باشد که قیمت بلیط قطار تهران به استانبول بر اساس نرخ یورو محاسبه می‌شود. سفر به استانبول با قطار را می‌توان به دو بخش زیر تقسیم کرد:

  • بخش اول: از تهران تا آنکارا، که هزینه آن حدود 52 یورو (369 هزار تومان) است.
  • بخش دوم: در ادامه مسیر، از آنکارا به استانبول، مسافران باید از قطارهای سریع‌السیر آنکارا-استانبول استفاده کنند که بلیط این قطار نیز حدود 75 تا 105 لیر ترکیه (146 تا 205 هزار تومان) هزینه دارد. 

پر واضح است که قیمت بلیط قطار تهران استانبول تحت تاثیر نوسانات شدید ارزی ممکن است تغییر کند، بنابراین پیش از سفر بهتر است قیمت‌های به‌روز بلیط قطار را بررسی کنید. ضمنا لازم به ذکر است که مدت زمان سفر با قطار از مبدا تهران به مقصد استانبول، با توجه به مدت زمان معطلی برای بازدید و چک کردن پاسپورت در مرز بین 30 الی 60 ساعت زمانبر است. این مدت زمان از مبدا شهر تبریز نهایتا به 24 ساعت می‌رسد و فاصله زمانی بین شهرهای آنکارا و استانبول با قطار سریع‌السیر حدود 4 ساعت و نیم است.

هزینه سفر به استانبول با خودرو شخصی

افرادی که بخواهند هزینه کمتری برای سفر به استانبول پرداخت کنند، معمولاً تصمیم می ‌گیرند از طریق سفر زمینی به استانبول بروند. این افراد هم باید هزینه ‌های مربوط به کاپوتاژ، گرفتن گواهینامه بین المللی خورد و خوراک در طول سفر، توقف در طول مسیر، بنزین و … را محاسبه کنند. بنابراین نمی ‌توان گفت که سفر زمینی به استانبول هزینه خیلی کمی دارد. از تهران تا استانبول حدود 2,457 کیلومتر فاصله وجود دارد که با توجه به توقف‌های گاه و بی‌گاه در طول سفر باید، یک الی چند روز تا رسیدن به مقصد صبر و رانندگی کنید. معمولا مسافران برای سفر از ایران به استانبول، با توجه به شهر و استان محل سکونت خود از مسیر مرز بازرگان استفاده می‌کنند و شما نیز بهتر است تا از همین مسیر استفاده کنید. در ادامه نیز با عبور از مرزهای ایران و ترکیه، باید از جاده‌های ترکیه تا رسیدن به مقصد سفر خود یعنی استانبول رانندگی کنید. لازم به ذکر است که هزینه بنزین در ترکیه به‌طور قابل توجهی بالاتر از ایران (هر لیتر بین 7 تا 8 لیر ترکیه) است.

اما به‌طور میانگین، هزینه رفت‌وبرگشت این سفر برای یک خانواده چهار نفره ممکن است بین 20 تا 50 میلیون تومان (حدود 10 تا 25 هزار لیر ترکیه) متغیر باشد. همچنین کار های اداری و کاغذ بازی ‌های مربوط به دریافت گواهینامه بین المللی، پاسپورت برگه کاپوتاژ و … هم هست که باید حتماً انجام دهند. هزینه‌هایی که برای سفر به استانبول با وسیله نقلیه شخصی باید پرداخت کنید، شامل موارد زیر می ‌شوند.

  • هزینه کاپوتاژ…. ۲۵۰ هزار تومان
  • هزینه ترجمه گواهینامه بین المللی…. ۳۵۶ هزار تومان
  • هزینه دفترچه مالکیت…. ۳۳۷ هزار تومان
  • هزینه دریافت پلاک ترانزیت…. 1 میلیون و ۷۵ هزار تومان
  • هزینه دریافت علامت… IR و CD…. ۱۳ هزار تومان
  • هزینه تایید سوابق گواهینامه، مدارک، ترانزیت و دفترچه مالکیت…. ۵۰ هزار تومان
  • هزینه بنزین از ایران تا ترکیه و در ترکیه هم هر لیتر بنزین بین ۷ تا ۸ لیر است

هزینه سفر به استانبول با اتوبوس

اتوبوس یکی از وسایل حمل و نقل عمومی است که با توجه به هم مرز بودن ترکیه با ایران می ‌توانید از آن استفاده کنید. مسافرانی که بخواهند به استانبول بروند، ابتدا باید بلیط اتوبوس تهیه کنند و از یکی از مرز ها که معمولاً مرز بازرگان است به استانبول بروند. در طول مسیر باید از شهر های مختلفی عبور کنند تا بتوانند به مقصد خود برسند. قیمت بلیط اتوبوس از تهران به استانبول وابسته به شرکت اتوبوس‌رانی، امکانات رفاهی و نوع خدمات ارائه‌شونده متفاوت است. این سفر نسبتا طولانی معمولا چند روز به طول می‌انجامد و برخی شرکت‌ها توقف‌هایی در شهرهای مرزی ایران و ترکیه از جمله شهر مرزی وان دارند. به‌طورکلی برای بلیط یک‌طرفه اتوبوس تهران استانبول باید بین 3 میلیون تا 5 میلیون تومان کنار بگذارید. البته توجه داشته باشید که این قیمت‌ها ممکن است در ایام تعطیلات یا افزایش تقاضا تغییر و افزایش پیدا کند.

قیمت تور استانبول

هزینه تورهای استانبول وابسته به عوامل مختلفی مانند زمان سفر، نوع پرواز، مدت اقامت (1 تا 10 روز) و کیفیت هتل انتخابی متفاوت است. اما صرف نظر از این موارد، به‌طورکلی تورهای استانبول با دو نوع اقتصادی و لوکس در دسترس هستند. تورهای اقتصادی اکثرا شامل پروازهای اکونومی و اقامت در هتل‌های سه یا چهار ستاره می‌شوند، در حالی که تورهای لوکس امکاناتی مانند پروازهای بیزنس‌کلاس، اقامت در هتل‌های پنج‌ستاره و خدمات ویژه و قابل توجهی دارند. ضمنا از تغییرات فصلی و مناسبت‌های خاص نیز غافل نشوید که می‌توانند در تغییر قیمت تور موثر باشند. چیزی که واضح است، هزینه سفر به استانبول با تور نسبت به سفر خانوادگی کمتر است. بنابراین، پیشنهاد می‌شود قبل از رزرو تور، به نوع خدمات، موقعیت هتل و امکانات ارائه‌شده دقت کنید تا سفری مطابق با بودجه و برنامه‌های خود داشته باشید که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت.

هزینه‌ های بعد از سفر به استانبول

بخش عمده‌ای از هزینه سفر به استانبول مربوط به هزینه ‌های بعد از سفر و رسیدن به استانبول می ‌شود. چراکه شما باید در یک هتل اقامت کنید و هزینه هتل به همراه هزینه خورد و خوراک و وسایل حمل و نقل عمومی را بپردازید. به همین خاطر باید اطلاعات کاملی در این باره داشته باشید. اگر با تور های مسافرتی به استانبول سفر کنید هزینه اقامت و گشت و گذار در ابتدا از شما دریافت می ‌شود، اما اگر به صورت شخصی سفر می‌ کنید با توجه به نوع هتلی که انتخاب می ‌کنید، هزینه ‌های شما متفاوت خواهد بود. هزینه اقامت برای هر نفر در یک هتل متوسط در استانبول ترکیه ۱۵۰۰ لیر است. اگر بخواهید هزینه ‌های حمل و نقل عمومی، خوردن صبحانه، ناهار، شام یا گشت و گذار در شهر را هم به آن اضافه کنید، باید روزانه ۱۰۰۰ لیر هم برای این موارد کنار بگذارید.

در این بخش به هزینه ‌های مربوط به خورد و خوراک، دیدن اماکن گردشگری و وسایل حمل و نقل عمومی در استانبول ترکیه می‌پردازیم.

هزینه هتل در استانبول

هزینه اقامت در هتل‌های این شهر به عوامل مختلفی از قبیل موقعیت مکانی هتل، تعداد ستاره‌ها، کیفیت خدمات و امکانات آن بستگی دارد. برای مثال شما می‌توانید در هتل‌های لوکس پنج ستاره استانبول در مناطقی چون میدان تقسیم و نیشانتاشی، با قیمت‌هایی بین 3,000 تا 13,000 لیر به‌ازای هر شب اقامت گزینید. این در حالی است که از طرف دیگر، هتل‌های چهار و سه ستاره در محله‌های حاشیه‌ای و مناطق کمتر شناخته شده، با قیمت‌هایی در حدود 600 تا 1800 لیر به ازای هر شب در دسترس هستند.

انتخاب هتل‌های ارزان‌تر نیز ممکن است در مناطقی دورتر از مرکز شهر، اما با دسترسی مناسب به وسایل حمل و نقل عمومی، انتخابی مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی‌تر باشد. همچنین توجه داشته باشید که شما می‌توانید با اقامت در هاستل یا پانسیون (مهمانخانه) با هزینه‌ای بین 150 تا 1,500 لیر در هزینه‌های خود نهایت صرفه‌جویی را لحاظ کنید. در ادامه لیستی از هزینه تقریبی اقامت در هتل‌های ترکیه به ازای هر شب آماده کرده‌ایم:

  • هزینه اقامت در هتل‌های دو ستاره استانبول: به ازای هر شب بین 350 تا 1,000 لیر
  • هزینه اقامت در هتل‌های سه ستاره استانبول: به ازای هر شب بین 600 تا 1,800 لیر
  • هزینه اقامت در هتل‌های چهار ستاره استانبول: به ازای هر شب بین 1,500 تا 3,000 لیر
  • هزینه اقامت در هتل‌های پنج ستاره استانبول: به ازای هر شب بین 3,000 تا 13,000 لیر
  • هزینه اقامت در هاستل‌های شهر استانبول: به ازای هر شب بین 200 تا 800 لیر با توجه به عمومی یا تک‌نفره بودن اتاق و امکانات در دسترس
  • هزینه اقامت در پانسیون یا مهمانخانه‌های شهر استانبول: به ازای هر شب بین 180 تا 1,500 لیر با توجه به فاصله اقامتگاه نسبت به مراکز خرید، ایستگاه مترو و تفریحگاه‌های شهر

هزینه رستوران در استانبول

استانبول به‌عنوان یکی از بهترین شهرهای توریستی ترکیه رستوران‌های متنوعی با سطح قیمت‌های مختلف دارد که طبعا هزینه صرف غذا در این رستوران‌ها وابسته به سطح آن‌ها متفاوت است. برای مثال هزینه صرف غذا در رستوران‌های معمولی و ارزان‌قیمت این شهر، به‌طور متوسط بین ۳۵ تا ۱۰۰ لیر برای هر نفر متغیر است. اما اگر قصد ندارید تا سراغ فست‌فودهای مک‌دونالد بروید و رستوران‌های معمولی و سطح پایین هم شما را راضی نخواهند کرد، می‌توانید به دنبال رستوران‌های لوکس و معروفی مانند نصرت باشید.

هزینه برخی از غذاهای این رستوران‌ها از 150 تا 2,400 لیر شروع می‌شود و این هزینه‌ها فقط به ازای هر نفر است. در طرف مقابل، غذاخوری‌های محلی و خیابانی می‌توانند گزینه‌های ارزان‌تری ارائه کنند که هزینه هر وعده غذایی در آن‌ها از حدود ۳۵ تا ۵۰ لیر شروع می‌شود و انتخابی اقتصادی تلقی شود. متوسط قیمت غذای رستوران‌های لوکانتا مایا و روف مزه 360 استانبول حدود 350 لیر، رستوران آهسته معادل 550 لیر و رستوران لاس تاپاس حدود 515 لیر است؛ اما گران‌ترین غذاهای شهر استانبول احتمالا غذاهای رستوران نصرت هستند که آشپز مشهوری در سطح بین‌المللی دارد و هزینه یک غذای لذیذ در رستوران نصرت حدود 2,400 لیر هزینه خواهد داشت.

هزینه وسایل حمل و نقل عمومی در استانبول

حمل و نقل عمومی در استانبول از جمله گزینه‌های اقتصادی و راحت برای گردشگرانی محسوب می‌شود که با خودروی شخصی به این شهر سفر نکرده‌اند. لازم به ذکر است که برای استفاده از مترو، اتوبوس، تراموا و سایر وسایل حمل و نقل عمومی، بهترین انتخاب ممکن تهیه استانبول کارت است که به‌صورت دیجیتالی و فیزیکی به فروش می‌رسد. شما می‌توانید با پرداخت 50 لیر، یک استانبول کارت تهیه کنید و به‌راحتی از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید. 

هزینه بلیط مترو استانبول

هزینه بلیط تک‌سفره مترو حدود 18 لیر ترکیه است، اما با استفاده از استانبول کارت، این هزینه به ۱۵ لیر کاهش می‌یابد. همچنین برای صرفه‌جویی بیشتر، می‌توان از کارت‌های چند سفره استفاده کرد که برای ۳، ۵ و ۱۰ سفر با تخفیفات مختلف ارائه می‌شود. از طرفی مترو مارمارای استانبول که متعلق به بخش خصوصی است و یک خط مترو به نام B2 شامل 43 ایستگاه دارد، بخش‌های مختلفی از شهر را پوشش می‌دهد. هزینه استفاده از این متروها با استفاده از استانبول کارت با توجه به ایستگاه‌های آن بین 17/70 تا 39/18 لیر هزینه در بر دارد.

هزینه بلیط متروبوس، تراموا و اتوبوس‌های شهری استانبول

از آنجایی که سیستم حمل و نقل عمومی شهر استانبول، طیف متنوعی از وسایل حمل و نقل را شامل می‌شود و یکی دیگر از کاربردی‌ترین وسایل نقلیه عمومی، «متروبوس استانبول» است. این اتوبوس‌ها در واقع اتوبوس‌های تندرویی هستند که غرب شهر را به شرق آن متصل می‌کنند. هزینه استفاده از این وسایل نقلیه با استفاده از استانبول کارت بین 10/74 تا 22/26 لیتر است. توجه داشته باشید که باید برای جابجایی در شهر با استفاده از تراموای استانبول همانند اتوبوس‌های شهری 18 لیر به ازای هر نفر پرداخت کنید.

هزینه جابجایی با تاکسی‌ها و کشتی‌های مسافربری استانبول

هزینه استفاده از تاکسی‌های استانبول در مقایسه با وسایل حمل و نقل عمومی بیشتر است؛ زیرا شامل عوارض جاده‌ای نیز می‌شود و هر بار استفاده از تاکسی‌های شهر به‌طور میانگین حدود 13 لیر هزینه دارد. از آنجایی که کشتی‌های مسافربری استانبول طرفداران زیادی دارند، به این موضوع هم اشاره کنیم که برای جابجایی در بخش‌های ساحلی شهر هزینه‌ای بین 15 تا 23 لیر در نظر گرفته شده است.

قیمت تفریحات استانبول

هزینه‌های تفریحی در استانبول نیز همانند بسیاری از هزینه‌هایی که ذکر شد، وابسته به نوع فعالیت و سطح خدمات متفاوت است. برخی از تفریحات رایج و پرطرفدار این شهر شامل بازدید از تم‌پارک‌ها، تورهای دریایی، کلوب‌های غواصی و شبانه است. برای مثال، هزینه ورود به کلوب‌های غواصی به‌طور میانگین بین 800 تا 2,600 لیر ترکیه است که بر اساس نوع خدمات و مدت‌زمان غواصی تعیین می‌شود.

از طرفی تم‌پارک‌های شهر مانند «فارستانبول» با امکاناتی نظیر زیپ‌لاین، تاب غول‌آسا و امکان جنگل‌نوردی، به‌عنوان تفریحاتی با هزینه‌های مناسب و اقتصادی شناخته می‌شوند. بازدید از این پارک‌ها برای خانواده‌ها و دوست‌داران تفریحات هیجانی پیشنهاد می‌شود و هزینه ورودی آن‌ها وابسته به امکانات و تفریحات مورد استفاده متغیر است.

هزینه بازدید از جاذبه ‌های گردشگری استانبول

هزینه بازدید از جاذبه‌های گردشگری و تفریحات شهر استانبول به موقعیت مکانی، نوع فعالیت و خدمات ارائه شده بستگی دارد و متفاوت است. برای مثال هزینه ورودی جاذبه‌های گردشگری (تاریخی) می‌تواند مبلغی بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ لیر باشد. این در حالی است که برای تجربه تفریحات خاصی مانند غواصی، باید مبلغی بین ۸۰۰ تا ۲,۶۰۰ لیر پرداخت کنید. در عوض این چنین تفریح لوکسی نیز می‌توانید سری به تم‌پارک‌های معروفی مانند فارستانبول بزنید که با تفریحات متنوع، مهیج و اقتصادی خود، گزینه مناسبی برای گردشگران ایرانی بالاخص خانواده‌ها هستند.

هزینه خرید و تهیه سوغاتی در استانبول

یکی از هزینه های سفر را خرید و تهیه سوغاتی در بر می گیرد. بهترین راه برای خرید از ترکیه سفر در فصل زمستان و پاییز و در حقیقت در فصل حراجی های استانبول است. توجه داشته باشید ترکیه به خاطر صنعت پوشاک مرغوبش در دنیا مطرح است پس بد نیست در سفر به استانبول کمی از هزینه های خود را برای خرید از برندهای مطرح ترکیه و جهان کنار بگذارید.

پیشنهاد می کنیم بخوانید:
معرفی بهترین مراکز خرید استانبول 

سخن آخر

برای سفر به استانبول با توجه به چگونگی سفر اعم از هوایی و زمینی باید یک برنامه‌ریزی هوشمندانه کنید تا نهایت استفاده را از بودجه در دسترس خود در جهت افزایش لذت سفر داشته باشید. شما باید پیش از عزیمت به سفر نوع وسیله نقلیه برای سفر اعم از هواپیما، قطار، اتوبوس و خودروی شخصی را تعیین کنید، چون هر کدام از این وسایل، بودجه متفاوتی را خواستارند. پس از تعیین این امر مهم به مراتب شما دید بهتری نسبت به هزینه‌های سفر خواهید داشت؛ در واقع شما می‌توانید به‌مرور بودجه مورد نیاز خود را برای رزرو هتل، استفاده از حمل و نقل عمومی و هزینه خورد و خوراک در رستوران را تعیین کنید. حتی شما با یک برنامه‌ریزی دقیق خواهید توانست تا یک بودجه میانگین برای بازدید از جاهای دیدنی و تفریح، حال وابسته نوع تفریحاتی که قصد دارید تا در طول سفر تجربه کنید، کنار بگذارید. در نهایت امیدوارم که این مقاله و تمام اطلاعات ذکر شده در آن مفید واقع شود و در طول سفر خود با کمبود بودجه مواجه نشوید. توجه کنید که اگر می ‌خواهید سفری ارزان به استانبول را داشته باشید، سفر در تابستان را فراموش کنید.

سوالات متداول

با توجه به اینکه زمینی به استانبول سفر می‌ کنید یا هوایی و هزینه ‌های مربوط به رزرو هتل و خورد و خوراک، میزان هزینه ‌ها متفاوت است.

هزینه خرید بلیط استانبول از ۱۱ تا ۱۶ میلیون تومان متغیر است.

هزینه بلیط اتوبوس از مبدأ تهران به مقصد استانبول یک میلیون و ششصد هزار تومان است.

بهترین زمان برای سفر به استانبول از نظر هزینه، فصل‌های بهار و پاییز است. در این فصول، علاوه‌بر آب و هوای معتدل، قیمت‌ها به‌دلیل کاهش استقبال گردشگران برای سفر به استانبول نسبت به فصل‌های شلوغ، مناسب‌تر هستند و می‌توان با هزینه‌های کمتری به این شهر سفر کرد.

استانبول کارت (İstanbul Kart) یک کارت هوشمند الکترونیکی است که برای پرداخت هزینه حمل و نقل عمومی در استانبول کاربرد دارد. این کارت قابل شارژ و تمدید بوده و می‌توان از آن در مترو، اتوبوس، تراموا، کشتی‌های مسافربری و حتی برخی سرویس‌های بهداشتی عمومی استفاده کرد. خرید و استفاده از این کارت باعث کاهش هزینه‌های حمل و نقل می‌شود و گزینه‌ای اقتصادی برای گردشگران و شهروندان شمرده می‌شود.

ثبت دیدگاه

با درج نظر امتیاز کسب کنید
  1. امروز بیش از ساعت به صورت آنلاین بوده‌ام، اما هرگز مقاله جالبی مانند مقاله شما پیدا نکردم. برای من به اندازه کافی ارزش دارد.

    آیا مفید بود؟