روستای واریان کرج کجاست؟ همه چیز درباره سفر به ونیز ایران
در دل طبیعت حیرتانگیز جاده چالوس و رشتهکوههای پوشیده از برف البرز، روستایی کوچک اما بینهایت زیبا با نام واریان قرار گرفته است. این روستا که بهدلیل وجود آبهای زلال دریاچه سد امیرکبیر، قله شاه دژ سرافراز و طبیعت بکر و بینظیرش، به ونیز ایران شهرت یافته، بهعنوان یکی از جمله یاقوتهای پنهان استان البرز شناخته میشود. مخلص کلام، سفر به این بهشت کوچک، تنها به دیدن مناظر طبیعی و آثار تاریخی محدود نمیشود. از عکاسی حرفهای تا کمپینگ در دل طبیعت، از کوهنوردی و صعود از قله شاهدژ تا قایقسواری در دریاچه سد امیرکبیر، این روستا برای هر سلیقه و علاقهای جاذبه مختص به خود را دارد. پس اگر شما هم قصد دارید تا از چگونگی سفر به ونیز ایران و جاذبههای آن آگاه شوید، در ادامه با ما در پته همراه شوید.
معرفی روستای واریان کرج
روستای واریان، بهعنوان تنها روستای آبی ایران، در نزدیکی سد امیرکبیر (سد کرج) واقع شده و طبیعت بکر و جالب توجهی دارد و لازم به ذکر است که ساکنان چندان زیادی ندارد. دسترسی به این روستا، تنها از طریق قایق میسر است و همین ویژگی به جذابیت هر چه بیشتر آن در نزد گردشگران منجر شده است. پیش از ساخت سد کرج در دهه 1340، واریان شامل محلههای متعددی بود که با ساخت سد، بخش زیادی از آن به زیر آب رفت؛ در واقع بسیاری از ساکنان این روستا مجبور به ترک خانههای خود شدند و به روستاهای اطراف واریان نقل مکان کردند.
گفتنی است که خاندانهای معروفی ساکن این روستا بودند که بانفوذترینشان را «واریان» و بزرگترینشان را «کیان» مینامیدند. ضمنا اهالی روستای واریان به گویش «تاتی» با یکدیگر صحبت میکنند که از دسته زبانهای ایرانی شناخته شده در مناطق شمال غربی ایران، یعنی زبان پارسی باستان (قرن ششم پیش از میلاد مسیح) و زبان مادها است. با توجه به عمق دلایل، چندان عجیب نیست که روستای واریان هماکنون بهعنوان یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری برای علاقهمندان به طبیعتگردی و ماجراجویی است.
روستای واریان کجاست؟
روستای واریان، یکی از روستاهای ییلاقی کمتر شناخته شده استان البرز است که در شهرستان کرج و درست در بخش شرقی سد امیرکبیر یا سد کرج واقع شده است. همچنین لازم به ذکر است که این روستا در ۲۵ کیلومتری ابتدای جاده چالوس و 2 کیلومتری پلیس راه کرج-چالوس قرار دارد. افزون بر این باید توجه داشته باشید که شهرستان کرج از دو بخش مرکزی و آسارا تشکیل شده است؛ حال اینکه بخش آسارا، خود نیز شامل سه دهستان آسارا، آدرسان و نسا میشود که روستای واریان در دهستان آدران واقع شده است.
روستای واریان در ارتفاعات کوهستانی رشتهکوههای البرز قرار دارد و از طریق قایق و لنج در دریاچه سد امیرکبیر قابل دسترسی است. شاید مهمترین ویژگی واریان، نبود جاده زمینی برای رسیدن به آن است که این منطقه را از لحاظ آرامش و دور از هیاهو بودن، به یکی از خاصترین مقاصد گردشگری ایران تبدیل کرده است.
آدرس روستای واریان: استان البرز، شهرستان کرج، بخش آسارا، دهستان آدران، ۲۵ کیلومتری ابتدایی جاده چالوس، 2 کیلومتری پلیس راه کرج-چالوس
چگونه به روستای واریان برویم؟
همانطور که در پیشتر بارها اشاره کردیم، روستای واریان در شرق سد امیرکبیر و در نزدیکی جاده چالوس قرار دارد؛ ضمن اینکه دسترسی به این روستا فقط و فقط از طریق قایق و عبور از دریاچه امکانپذیر است. پس برای رسیدن به واریان، باید از همان ابتدای امر، از طریق آزادراه تهران-کرج وارد جاده چالوس شوید و پس از طی ۲۵ کیلومتر به سد امیرکبیر برسید.
پس از ورود به سد با محل پارک خودروها مواجه میشوید و قایقهایی نیز برای جابهجایی بازدیدکنندگان به واریان قابل مشاهده است. قایقهای موجود همه روزه از ساعت 7:30 تا 13 و از ساعت 15 تا 23 شب بین سد و روستای واریان در حال تردد هستند. لازم به ذکر است که تعداد این قایقها در فصول گرم سال به 10 عدد میرسد. از طرفی شما میتوانید با استفاده از مترو به مقصد ایستگاه کرج سفر کنید و از آنجا سوار تاکسیهای جاده چالوس شوید و از راننده بخواهید تا شما را در نزدیکی سد امیرکبیر پیاده کند.
چرا ورود به واریان ممنوع است؟ نحوه ورود با مجوز
بهدلیل قوانین حفاظتی وضع شده و محدودیتهای منع ورود اعمال شده، داشتن مجوز برای ورود به روستای واریان الزامی است. اما نیازی به نگرانی از بابت عدم امکان دریافت مجوز نیست؛ زیرا شما میتوانید این مجوز را از طریق تورهای گردشگری یا با هماهنگی قبلی با سازمان آب و فاضلاب دریافت کنید. در واقع تمامی قایقهایی که وظیفه تردد گردشگران را برعهده دارند، متعلق به این سازمان هستند و بدون داشتن مجوز، از انتقال شما به واریان خودداری میکنند.
ضمنا توجه داشته باشید که امکانات اقامتی در واریان تنها برای ساکنان محلی و آشنایان آنها فراهم شده است و امکان استفاده از ویلاها یا خانههای محلی برای عموم گردشگران وجود ندارد؛ البته قطعا کنار آمدن با چنین مشکلی غیرممکن نیست و راهحل این چالش را در بخش بعد آوردهایم. ولی پیش از آنکه به این مورد بپردازیم، بهتر است بدانید که راههای دیگری برای ورود به روستای واریان وجود دارد که به شرح زیر است:
- اگر مهمان یکی از اهالی روستای واریان باشید، مانعی برای ورود به روستا خواهید داشت.
- مالک خانه یا زمینی در این روستا باشید و پر واضح است که این مورد نیز مجوز محکمی برای ورود به واریان است.
هتل واریان کرج؛ نگاهی به گذشته
در روزهای ابتدایی آبگیری سد امیرکبیر، هتلی در آن سوی دریاچه و در روستای واریان ساخته شد که انصافا براساس شواهد و نقل دیگران، هتل بسیار خوبی به نظر میرسد. این هتل با چشمانداز بینظیری که از دریاچه و فضای آرامشبخش اطراف خود دارد، مکان مناسبی برای استراحت در سفر بوده است. این هتل از امکانات رفاهی و تفریحی جذابی مانند اسکی روی آب و قایقسواری در آبهای دریاچه برخوردار بوده است. دکوراسیون داخلی هتل واریان نیز بهقدری جذاب طراحی شده بود که فقط با مشاهده فرمان قایق در آن، تمام شک و تردیدها از بابت اقامت در این هتل، فاقد اعتبار تلقی میشده است. لازم به ذکر است که در نماد اختصاصی این هتل که با نام «هتل امیرکبیر» نیز شناخته میشده، از حروف V و H استفاده شده بود.
به هر صورت متاسفانه هتل واریان برای سالیان سال است که تخریب شده است و تمامی امکانات تفریحی آن نیز بهمرور جمعآوری شده است. اگرچه سند دقیقی برای اثبات دلیل تخریب هتل واریان وجود ندارد، ولی براساس برخی منابع موجود، این هتل همراه با تمام تاسیسات آموزشی و تمرینی ارتش و سایر اردوگاههای نظامی اطراف آن، بهعلت جلوگیری از آلودگی آب دریاچه سد امیرکبیر تخریب شدهاند. هماکنون تنها آثار به جای مانده از هتل واریان، بقایای ساختمان قدیمی بزرگی است که در کار جاده چالوس وجود دارد.
اجاره خانه در واریان
خانههای روستای واریان، اغلب بهصورت ویلایی یا خانههای سنتی هستند که از بزرگان واریان و سایر بزرگان منطقه ساخته شدهاند. همچنین لازم به ذکر است که ویلاهای این روستا برخلاف خانههای آن، کاملا نوساز هستند و برای اقامت گردشگران داخلی و خارجی طراحی و ساخته شدهاند.
متراژ خانههای اجارهای در واریان معمولا از 50 تا 200 متر مربع متغیر است و از امکاناتی مانند حیاط و استخر اختصاصی، چشمانداز سد و دسترسی آسان به طبیعت اطراف برخوردارند. هزینه اجاره در خانهها و ویلاهای روستای واریان به عوامل مختلفی مانند متراژ، موقعیت جغرافیایی و امکانات رفاهی و تفریحی آن خانه یا ویلا وابسته است. پیشنهاد میشود جهت کسب اطلاعات بیشتر و بررسی خانههای موجود، از وبسایتهای معتبر ملکی استفاده کنید.
امکانات تفریحی روستای واریان
یکی از مهمترین جاذبههای روستای واریان، دریاچه سد امیرکبیر است که فضای مناسبی برای تجربه تفریحات آبی همچون قایقسواری، اسکی روی آب و ماهیگیری فراهم میکند. طبیعت دستنخورده و فضای آرام منطقه، همراه با آبوهوای مطبوع، محیطی جذاب برای علاقهمندان به طبیعتگردی و عکاسی ایجاد کرده است. در این روستا باغهای سرسبز و چشماندازهای طبیعی متنوعی وجود دارد که فرصت پیادهروی و گردش در محیطی آرام و دور از شلوغی شهر را برای بازدیدکنندگان فراهم میکنند. در ادامه به برخی از مهمترین تفریحاتی که میتوان در روستای واریان تجربه کرد، خواهیم پرداخت.
کمپینگ در واریان
روستای واریان بهدلیل قرارگیری در کنار دریاچه سد امیرکبیر و طبیعت بکر و سرسبزی که در اطراف آن وجود دارد، یکی از محبوبترین مقاصد برای علاقمندان به کمپینگ است. این روستا با چشماندازهای زیبا، آبوهوای پاک و دسترسی به امکانات تفریحی چون ماهیگیری، ضمن فراهم آوردن استراحت در طبیعت، انجام دادن سایر تفریحات اعم از طبیعتگردی، عکاسی، قایقسواری و ماهیگیری را میسر میسازد.
عکاسی
عکاسان میتوانند با سفر به روستای واریان از مناظر سرسبز اطراف، دریاچه آرام سد امیرکبیر و ارتفاعات قله شاهدژ تصاویر زیبایی ثبت کنند. همچنین با وجود ترکیب زیبایی که از معماری خانههای روستایی با طبیعت پیرامون آن شکل میگیرد، فرصتهای جذابی برای عکاسی پرتره و منظرههای اطراف آن فراهم میشود. بهترین زمان برای عکاسی در این روستا، صبحهای زود، هنگام طلوع خورشید یا هنگام غروب آن است که نور طبیعی خورشید فضا را خیرهکننده میکند.
طبیعت گردی در واریان
روستای واریان، برای طبیعتگردی تجربه آرامش و ارتباط با طبیعت است. این روستا که در حاشیه دریاچه سد امیرکبیر واقع شده، با مناظر بکر، صدای آب جاری و کوههای مرتفع البرز، محیطی دلنشین برای پیادهروی و تنفس در هوای پاک فراهم میکند. به واسطه چنین فضایی، شما میتوانید در میان درختان سرسبز قدم زده و به مشاهده حیاتوحش بومی بپردازید و از تماشای چشماندازهای طبیعی اطراف، نهایت لذت را ببرید. ضمن اینکه شما میتوانید این طبیعتگردی را با هدف قرار دادن قله شاهدژ به کوهنوردی و صخرهنوردی تغییر ماهیت دهید و حسابی تا حد امکان ماجراجویی کنید.
قایق سواری در روستای واریان
قایقسواری یکی دیگر از دوستداشتنیترین فعالیتهای تفریحی در روستای واریان است که لبته تنها راه ارتباطی با این روستا نیز بهشمار میرود. پیشتر اشاره کردیم که با شروع فصل تابستان، چندین قایق برای جابهجایی گردشگران و اهالی فعال میشوند و امکان تردد در این روستا را فراهم میسازد. آبهای آرام دریاچه و چشماندازهای طبیعی اطراف، تجربهای منحصربهفرد از آرامش و طبیعتگردی را به بازدیدکنندگان ارائه میدهد که خود امکان تجربه سایر تفریحات را میسر میکند؛ از ماهیگیری و شنا گرفته تا طبیعتگردی و عکاسی که بهواسطه استفاده از قایق تنوع بیشتری میتوان به آنها داد.
بهترین زمان بازدید از روستای واریان
بهترین زمان برای بازدید از این روستا فصول بهار و تابستان است؛ اما، چرا؟ زیرا، در این بازه زمانی، طبیعت سرسبز، آبوهوای خنک و درختان میوه در اطراف دریاچه، مناظر قابل تاملی را ایجاد میکنند که برای یک سفر آرام و لذتبخش هستند. از طرفی فصل پاییز نیز بهدلیل رنگارنگ شدن برگها و هوای ملایم، دیگر بازه زمانی جذابی است که برای بازدید از روستای واریان توصیه میشود. اما برسیم به تابستان که بهدلیل گرمای کمتر نسبت به مناطق دیگر و امکان استفاده از تفریحات آبی در اطراف سد، زمان مناسبی برای سفر به این منطقه بهشمار میآید. لازم به ذکر است که بازدید از این روستا در فصل زمستان بهدلیل سرمای شدید آب و هوا کمتر توصیه میشود.
جاهای دیدنی روستای واریان
روستای واریان بهدلیل قرارگیری در مجاورت دریاچه سد امیرکبیر و قرار داشتن در میان رشتهکوههای البرز، علاقهمندان به قایقسواری، ماهیگیری، عکاسی و طبیعتگردی را بهسمت خود میکشاند. قله شاهدژ نیز در مجاورت روستا، مقصدی جذاب برای کوهنوردان و صخرهنوردان است که از فراز آن میتوان چشماندازهای کمنظیری از منطقه را مشاهده کرد.
واریان با برخورداری از جاذبههای طبیعی خدادادی و البته نکات تاریخی پرفرازونشیبی است؛ زیرا اساسا سد امیرکبیر، یک سازه تاریخی است که در دهه ۱۳۴۰، بخشی از این روستا زیر آب رفت و راه ارتباطی آن محدود به مسیر آبی شد. در ادامه به معرفی برخی از این جاهای دیدنی میپردازیم تا دید بهتری نسبت به روستای واریان داشته باشیم.
قله شاه دژ
قله شاهدژ، با ارتفاع 2,803 متر، یکی از مهمترین و زیباترین جاذبههای طبیعی در نزدیکی روستای واریان است که در کیلومتر 25 جاده چالوس واقع شده است. این قله که در امتداد رشتهکوه البرز قرار دارد، چشماندازهای خارقالعادهای از دریاچه سد امیرکبیر و قلههای اطراف مانند ناز، کهار و توچال ر پیش روی شما قرار میدهد. موقعیت استراتژیک این قله در تاریخ نیز قابل توجه است؛ زیرا با استناد بر منابعی، گفته میشود که در گذشته قلعهای به نام شاهدژ بر فراز آن قرار داشته است که اکنون دیگر اثری از آن وجود ندارد.
مسیر صعود به این قله از زمین فوتبال روستای سیجان آغاز میشود و در ابتدا، این مسیر دارای شیب نسبتا ملایمی است که به تدریج به بخشهای صخرهای و چالشبرانگیز تبدیل میشود. بهدلیل ماهیت فنی مسیر صعود از قله، استفاده از تجهیزات ایمنی، کوهنوردی و صخرهنوردی مانند هارنس و کلاه ایمنی ضروری است. گفتنی است که صعود از قله شاه دژ ضمن اینکه به مهارت فنی بالایی در کوهنوردی نیاز دارد، آمادگی جسمانی بالایی نیز میطلبد؛ زیرا، شایان ذکر است که مسیر کوهپیمایی تقریبا 10 ساعت به طول میانجامد. توصیه میشود که به هیچ عنوان تنها و بدون تجربه، ریسک صعود از این قله را به جان نخرید و همراه با یک گروه کوهنوردی با تدابیر لازم، این ماجراجویی لذتبخش را آغاز کنید.
دریاچه سد امیرکبیر
دریاچه سد امیرکبیر که با نام سد کرج نیز شناخته میشود، یکی دیگر از جاذبههای طبیعی، تاریخی و دیدنی استان البرز و روستای واریان است. این دریاچه با وسعتی بالغ بر 5/5 کیلومتر مربع و حجم آبی بالغ بر 205 میلیون متر مکعب، نقشی حیاتی در تامین آب شرب تهران و آبیاری باغات مناطق اطراف ایفا میکند. مناظر دیدنی اطراف این دریاچه، با باغات میوه، کوهها و صخرههای کوتاه و بلند، پوشش گیاهی متنوع و درختان ارس، فضایی دلپذیر و چشمنواز برای بازدیدکنندگان فراهم کرده است.
این دریاچه ضمن آنکه در تامین آب آشامیدنی روستا و شهرهای اطراف و آبیاری باغهای میوه، بهدلیل وجود گونههای مختلف ماهی مانند قزلآلای رنگینکمان و خالقرمز، محل مناسبی برای صید و ماهیگیری است. از طرفی با وجود پرواز پرندگان مهاجر و بومی همچون کبک و تیهو بر فراز دریاچه سد امیرکبیر، درک زیباییهای روستای واریان ملموستر است. همچنین لازم به ذکر است که شما دیگر نمیتوانید در حین بازدید از دریاچه، فعالیتهایی نظیر شنا و قایقسواری که در گذشته امکانپذیر بودند را انجام دهید؛ زیرا اکنون برای جلوگیری از آلودگی آب، این قبیل فعالیتهای تفریحی ممنوع شدهاند.
طبیعت روستای واریان
روستای واریان که در حاشیه سد امیرکبیر قرار گرفته، بهدلیل طبیعت زیبا و ترکیب چشماندازهای سبز و آبی کمنظیرش شهرت دارد. رودخانه کرج که در نزدیکی این روستا جریان دارد، به زیباییهای طبیعت آن افزوده و اساسا پوشش گیاهی سرسبز اطراف روستا، مدیون همین رودخانه و دریاچه سد امیرکبیر است که محیط اطراف روستا را به زیبایی آراسته است.
در واقع درختان انبوه، هوای پاک و کوهستانهای اطراف واریان، این روستا را به ییلاقی برای سفرهای کوتاه تابستانه تبدیل کرده است. ضمن اینکه سکوت دلنشین واریان، فضایی مناسب و خاطرهانگیز برای استراحت و دوری از شلوغی شهرها فراهم آورده است. با قدم زدن در طبیعت زیبای اطراف روستای واریان، فرصتهای متعددی به دست خواهید آورد که تصاویر جذاب و شگفتانگیزی را به ثبت رسانید.
جاهای دیدنی اطراف روستای واریان
اطراف روستای واریان، مجموعهای از جاهای دیدنی و به عبارتی روستاهای توریستی زیبایی وجود دارند که هرکدام با ویژگیهای منحصربهفرد خود، میتواند بهعنوان مقصد مناسبی برای طبیعتگردی و استراحت انتخاب شود. یکی از جمله جاهای دیدنی، روستای کلوان است که با باغهای میوه و طبیعت شگفتانگیز خود، دوستداران پیادهروی در دل طبیعت را مجذوب زیباییهای خود میکند. روستای ارنگه نیز با مسیرهای سرسبز و چشماندازهای دلنشین و کمیاب، حداقل برای سپری کردن یک روز آرام مقصد جذاب و کمترشناختهشدهای است. در نزدیکی این دو روستا، روستای خوزنکلا را قرار میدهیم؛ چرا که با توجه به برخورداری از طبیعت بکر و ییلاقی، از معماری سنتی خانهها و حال و هوای تاریخی خود، بهره لازم را میبرد و تجربهای متفاوت را برای بازدیدکنندگان رقم میزند.
از دیگر جاذبههای نزدیک به روستای واریان میتوان به روستای کندر اشاره کرد که با مزارع گل و مناظر شگفتانگیزش، بهشت در دسترسی برای عکاسان و طبیعتگردان است. همچنین روستاهای پل خواب و مورود در حاشیه رودخانه کرج که اساسا مرکز تفریحات آبی و استراحت در سواحل آبی هستند. در ادامه نیز همانند بخش قبلی به معرفی این جاهای دیدنی خواهیم پرداخت که در اطراف روستای واریان کرج قرار دارند؛ ضمن اینکه فاصله این جاهای دیدنی با روستای واریان را ذکر میکنیم.
روستای کلوان کرج
روستای کلوان، یکی از جاهای دیدنی و روستاهای توریستی اطراف کرج و جاده چالوس است که در میان طبیعت کوهستانی دامنه البرز واقع شده است. این روستا در نزدیکی قله کهار یا کاهار با قلهای به ارتفاع 4,000 متر و قله مرتفع دیگری به نام ناز قرار دارد. روستای کلوان بهدلیل آبوهوای خنک و مطبوع، مخصوصا در فصول بهار و تابستان، مورد توجه عده زیادی از گردشگران قرار میگیرد. خانههای سنتی روستا که با گِل، چوب و سقفهای چوبی ساخته شدهاند، یادآور زندگی ساده و طبیعی مردمان گذشته هستند و با قدمتی بیش از یک قرن، از جاذبههای تاریخی و فرهنگی کلوان بهشمار میروند. آسیاب قدیمی کلوان و حمام قدیمی و مناطق نوبند و سپیدگل از دیگر جاذبههای تاریخی روستای کلوان هستند که بازدید از آنها را به شما توصیه میکنیم.
از جمله جاذبههای دیگر این روستا میتوان به صنایعدستی مانند جاجیمبافی اشاره کرد که از سوغات ارزشمند این منطقه محسوب میشود و پیشنهاد خرید چنین سوغاتی جذابی را رد نکنید. صرفنظر از این مواد، رودخانه کرج که از کنار روستا میگذرد، محیط مناسبی برای پرورش ماهی قزلآلا فراهم کرده و سالانه مقادیر زیادی ماهی پرورش و صید میشود. همچنین که فعالیتهایی چون زنبورداری و تولید عسل طبیعی، کشاورزی، و دامداری در این روستا رونق دارند و اساسا اهالی روستا به چنین حرفههایی مشغولاند.
فاصله این روستا تا روستای واریان (مسافت و زمان): ۲۰ کیلومتر (۴۵ دقیقه)
آدرس روستای کلوان: استان البرز، مسیر شمال غربی جاده چالوس، بخش آسارا، دهستان آدران
روستای ارنگه
روستای ارنگه، یکی دیگر از روستاهای توریستی استان البرز، در مسیر جاده چالوس واقع شده است و فاصله چندانی با شهر کرج ندارد. این روستا بهدلیل آبوهوا و طبیعت ییلاقی و زیبا، و جاذبههای طبیعی و تاریخی مقصد جذابی برای طبیعتگردان و علاقهمندان به آثار تاریخی بهشمار میرود. از جمله جاذبههای طبیعی روستای ارنگه میتوان به باغهای میوه، آبشار و چشمههای زلال و کوهستانهای سرسبزی اشاره کرد که هر کدام برای یک سفر جداگانه کفایت میکند.
در واقع یک رودخانه پرآب در کنار روستای ارنگه جاری است که با آگاهی از وجود آبشار چاران و آبشار دیگری مشهور به هفت چشمه، به اطمینان خاطر خواهید رسید که این روستا، برای تفریحات آبی، مقصدی عالی است. بهطورکلی این روستا بهدلیل طبیعت سرسبز، رودخانه و آبشارهای پرآبش و همچنین آب و هوای مطبوع خنکی که در فصول بهار و تابستان دارد، حسابی مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار میگیرد.
اما مهمتر از هر جاذبه دیگری، روستای ارنگه بهدلیل قبرستان تاریخی که در ابتدای مسیر ورودی این روستا واقع شده، در میان گردشگران شهرت یافته است. در این قبرستان، بقایایی از گوردخمهها و دخمههای زرتشتی موجود است که گویی صاحبانشان زیر سایه درختهای توت بلند، در جوار حوضی پرآب و نیمکتهایی آبیرنگ آرام گرفتهاند. تپه قلعهها نیز دیگر جاذبه تاریخی روستای ارنگه است که بنابر نقل اهالی روستا، قدمت آنها به دوران زرتشتیان بازمیگردد. گفتنی است که اهالی این روستا بیشتر به اموری چون کشاورزی و دامداری مشغولاند و از این رو محصولات محلی ارنگه، بالاخص مرکبات تازهاش، از کیفیت بالایی برخوردارند.
فاصله این روستا تا روستای واریان (مسافت و زمان): ۱۱ کیلومتر (۱۵ دقیقه)
آدرس روستای ارنگه: استان البرز، کیلومتر ۱۸ جاده کرج-چالوس
روستای خوزنکلا
روستای خوزنکلا دیگر روستای دیدنی اطراف واریان است که در مسیر جاده چالوس واقع شده و از توابع شهرستان کرج است. این روستا در منطقهای کوهستانی قرار دارد و بهواسطه یک پل فلزی که بر روی رودخانه کرج ساخته شده است، میتوان وارد آن شد. روستای خوزنکلا، یک روستای کوهپایهای است که بهدلیل طبیعت چشمنواز و آبوهوای دلپذیر، مورد توجه گردشگران بسیاری قرار گرفته است. نزدیکی این روستا به جاذبههایی مانند آبشار هفت چشمه، آبشار آدران و روستای ارنگه، اهمیت آن را برای علاقهمندان به طبیعتگردی دوچندان کرده است.
روستای خوزنکلا دارای یک پیشینه تاریخی است که آن را به دوران قاجار و 300 سال پیش، درست در زمان حاکمیت ناصرالدین شاه و روستایی به نام غازی کلا نسبت میدهد؛ به عبارتی این روستا همان است و فقط نامش تغییر یافته است. مسیرهای پیادهروی اطراف این روستا برای کوهنوردی و پیادهروی در طبیعت بسیار مناسب است و هر از گاهی گروههای کوهنوردی برای کوهپیمایی سر از روستای خوزنکلا درمیآورند. فاصله کم این روستا از شهر کرج و دسترسی آسان به آن، خوزنکلا را به گزینهای جذاب و در دسترس برای سفرهای یکروزه تبدیل کرده است.
فاصله این روستا تا روستای واریان (مسافت و زمان): 7 کیلومتر (۱۰ دقیقه)
آدرس روستای خوزنکلا: استان البرز، شهرستان کرج، ۱۸ کیلومتری جاده چالوس
روستای کندر
روستای کندر یکی دیگر از روستاهای دیدنی اطراف واریان است که در نزدیکی کرج و در امتداد جاده چالوس واقع شده است که جاذبههای طبیعی و تاریخی متنوعی دارد. این روستا در گذشته، حال یا دوران صفویه یا دوران حکومت شاهان قاجار، «کهنه در» و «کهنه دور» نام داشته است. یکی از مهمترین جاذبههای این روستا، «باغ لالههای لزور» یا «دشت لالههای کندر» است که با فرا رسیدن فصل بهار، چنان جلوههای رنگارنگی از خود به نمایش میگذارد که مو لای درز زیباییهایش نمیرود. همچنین «اشکفت چهل دختر» یا «منطقه چهل بی بی» با داستانهای افسانهای و تاریخیاش، بهعنوان یکی از نمادهای این منطقه شناخته میشود و اهالی روستا برای آن اهمیت زیادی قائلند. این مکان در گذشته بهعنوان قلعهای دفاعی در دوره ساسانیان استفاده میشد و هنوز هم آثار تاریخی ارزشمندی از آن برای ما به یادگار مانده است.
از دیگر مکانهای دیدنی روستای کندر میتوان به امامزاده عبدالله با معماری هشتضلعی اشاره کرد که قدمت آن به دوره صفویه برمیگردد. این بنای تاریخی و مذهبی برای سالهاست که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. آبشار کندر، چشمه بلال محل، آبشار کندر، ارتفاعات پهنهسار و قله لیز و قبرستان تاریخی آن از دیگر جاذبههای دیدنی این روستا هستند. برای ورود به روستای کندر باید از طریق جاده چالوس اقدام کنید؛ ضمن آنکه این مسیر علیرغم پیچوخمهای پرفرازونشیبی که دارد، قابل تحمل است و به تماشای مناظر زیبای کوهستانی اطراف آن میارزد.
فاصله این روستا تا روستای واریان (مسافت و زمان): ۳۰ کیلومتر (۴۰ دقیقه)
آدرس روستای کندر: استان البرز، کیلومتر 7 جاده کرج-چالوس، بخش آسارا
روستای پل خواب و مورود
دو روستای پل خواب و مورود در کیلومتر 47 جاده چالوس، درون دره مورود واقع شدهاند. این روستا، نام خود را از آبادی کوچک نزدیک به خود گرفته است که فاصله آن تا پل خواب حدود 4 کیلومتر برآورد شده است. از طرف دیگر رودخانه مورود که از ارتفاعات رشتهکوههای البرز و قلهای به نام سیاه سنگ با ارتفاع 3500 متر سرچشمه میگیرد که یکی از جاذبههی گردشگری این دو روستا هستند.
همانطور که احتمالا خود نیز بهتر میدانید، این دو روستا از توابع شهرستان کرج هستند و بهدلیل نزدیکی به پایتخت، مقاصد جذابی برای سفرهای یکروزه بهشمار میآیند. روستای پل خواب مخصوصا برای دیواره سنگی مشهور خود شناخته میشود که یکی از بهترین مکانها برای تمرین سنگنوردی حرفهای در نزدیکی تهران است. این دیواره با ارتفاعی متوسط و دسترسی آسان، محل مناسبی برای آمادهسازی سنگنوردان پیش از صعود از دیواره علم است.
فاصله این روستا تا روستای واریان (مسافت و زمان): ۱۱ کیلومتر (۲۰ دقیقه)
آدرس روستای پل خواب و مورود: استان البرز، کیلومتر ۴۷ جاده چالوس
نکات لازم برای سفر به روستای واریان کرج
بهطورکلی برای تجربه سفری بهیادماندنی و به دور از هرگونه حادثه ناگوار به روستای واریان کرج، رعایت نکات زیر میتواند برای بسیاری مفید واقع شود:
- مسیر دسترسی: از همان ابتدا بهسمت جاده چالوس حرکت کنید و در نزدیکی سد کرج، باید سوار قایق شوید و هیچ راه زمینی برای ورود به این روستا وجود ندارد.
- مجوز ورود: ورود به روستای واریان نیازمند هماهنگی با تورهای گردشگری یا کسب مجوز از سازمان آب و فاضلاب است. شما همچنین با دعوت ساکنین این روستا یا داشتن املاک در آن، میتوانید سوار قایقهای سد دریاچه امیرکبیر شوید.
- زمان سفر: بهترین زمان برای بازدید از روستای واریان، فصلهای بهار و تابستان هستند؛ چنانکه هوای خنک و چشمانداز سرسبز روستا در این فصول تجربهای فراموشنشدنی برایتان رقم خواهد زد. همچنین پیشنهاد میشود که به هیچ عنوان فصل زمستان را برای سفر به این روستا انتخاب نکنید.
- زمان حرکت قایقها: تمامی قایقهای سد دریاچه امیرکبیر بین ساعات 13 تا 15 استراحت میکنند؛ پس بهتر است تا قبل از ظهر، خود را به قایقها برسانید.
- تجهیزات لازم: داشتن کفش مناسب برای پیادهروی، لباس گرم در فصول سرد (پاییز)، تجهیزات کمپینگ و کوهنوردی و لوازم ضروری مانند آب و مواد غذایی ضروری است.
- خرید سوغاتی: شما میتوانید با خرید صنایع دستی، عسل طبیعی و لبنیات محلی کمک درخوری به چرخه زندگی روستاییان کنید و از طرفی هم سوغاتی به یادگار برای خود و اقوامتان بخرید.
- حفاظت از طبیعت: به محیط زیست احترام بگذارید و از ریختن زبالههای خود در طبیعت و آب دریاچه خودداری کنید.
سخن پایانی
روستای واریان جایی است که آب و کوه به زیبایی در هم میآمیزند و طبیعت، داستانی از زیباییهای بیپایان را روایت میکند. خلاصه آنکه سفر به واریان، بیش از آنکه صرفا یک گردش یا مسافرت باشد، پیوند دوباره شما با طبیعت ناب ایران است که گویی ونیز آن است. در نهایت، مانند همیشه نظر خود را درباره این مقاله و روستای واریان با ما به اشتراک بگذارید. همچنین اگر سابقه بازدید از این روستا و سایر روستاهای اطراف آن را داشتهاید، تجربه خود را برای ما و سایر کاربران سایت پته بازگو کنید.
سوالات متداول
ثبت دیدگاه اولین نفر باشید که نظر میدهید.