دره زمان کجاست؟ تکه ای از بهشت در کوه های مازندران

دره زمان کجاست؟ تکه ای از بهشت در کوه های مازندران

ایرانگردی مازندران

دره زمان یکی از جاذبه‌های طبیعی بی‌نظیر ایران در میان ارتفاعات مازندران است که در نزدیکی روستای پلور واقع شده که در طول سالیان گذشته در بین طبیعت‌گردان و ماجراجویان طرفداران زیادی پیدا کرده است. این دره با پوشش گیاهی انبوه، سرسبز و متنوع، رودخانه‌ای خروشان با آبشارها و چشمه‌های زلال، فضایی آرامش‌بخش در پناه نسیمی خنک را برای بازدیدکنندگان فراهم می‌آورد. مسیر دسترسی به دره زمان از جاده هراز آغاز می‌شود و پس از عبور از شهرستان رودهن و روستای پلور، به سمت لاریجان و سپس به این دره می‌رسد. شاید برایتان جالب باشد که افسانه‌های جالب توجهی درباره بومیان ساکن این دره نقل می‌شود که در ادامه مطلب و معرفی دره زمان و جاذبه‌هایش به آن نیز خواهیم پرداخت.

دره زمان کجاست؟

دره زمان، یکی از زیباترین جاهای دیدنی مازندران، در نزدیکی روستای پلور از توابع شهرستان آمل و در مسیر جاده هراز و منطقه لاریجان واقع شده است. روستای پلور در ارتفاع 2,300 متری از سطح دریا و در دهستان بالا قرار گرفته و به همین واسطه از آب و هوای معتدل و خنکی برخوردار است. همچنین این دره به‌دلیل طبیعت خاص و تنگه‌های عمیقی که اطراف آن را احاطه کرده‌اند، شباهت زیادی به تنگه واشی دارد. در واقع بسیاری از طبیعت‌گردان که تجربه بازدید از هر دو مکان را داشته‌اند، چنین بازخوردی از این سفر ابراز کرده‌اند.

دره زمان پته

از ویژگی‌های جالب توجه این دره، رودخانه‌ای با آبی زلال و خنک است که عمق آن در برخی نقاط به یک و نیم متر می‌رسد و جریانی قوی دارد. لازم به ذکر است که این رودخانه، ضمن ایجاد سایه و فضای خنک، مکان مناسبی برای آب‌تنی و تفریح در فصل تابستان است. همچنین، در مسیر دره، حوضچه‌هایی طبیعی وجود دارد که در فصول پربارش برای شنا و حس آرامش مناسب هستند؛ بااین‌حال، عمق آب در این حوضچه‌ها قابل توجه است و برای افرادی که شنا بلد نیستند، ورود به آن‌ها توصیه نمی‌شود.

فاصله تهران تا دره زمان

فاصله دره زمان از تهران با توجه به مسیری که انتخاب می‌کنید، بین ۸۰ تا 102 کیلومتر است. از طرفی مدت زمان سفر از تهران به دره زمان وابسته به ترافیک و نوع وسیله نقلیه، حدود ۱.۵ تا ۲ ساعت طول می‌کشد.

مسیر دسترسی به دره زمان از تهران

به‌طور خلاصه برای سفر به این دره، پس از عبور از شهرستان رودهن و روستای پلور، وارد جاده فرعی لاریجان شوید تا به تابلو راهنمای دره زمان برسید. برای رسیدن به دره زمان از تهران، ابتدا باید از بزرگراه شهید سلیمانی وارد جاده هراز شوید. پس از عبور از گردنه امامزاده هاشم، تابلوی روستای پلور را مشاهده خواهید کرد. در ادامه مسیر که به‌سمت پلور حرکت می‌کنید، سپس وارد منطقه لار شوید که یکی از جاذبه‌های دیدنی اطراف این دره است. در اولین دوربرگردان به‌سمت تهران برگردید و اندکی بعد نیز یک جاده فرعی در سمت راست خواهید دید که باید وارد آن شوید. این جاده شما را به پلی سنگی روی رودخانه لار هدایت می‌کند که در واقع نقطه شروع ماجراجویی در دره زمان است.

دره زمان

آب و هوا دره زمان

دره زمان به‌دلیل قرارگیری در ارتفاعات کوهستانی پلور مازندران، دارای آب و هوایی سرد، خنک و مطبوع است. این دره بیشتر در فصول گرم سال مانند تابستان مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرد؛ چرا که دمای پایین و جریان رودخانه‌های زلال، در مقایسه با آب و هوای گرم مناطق پایین‌دست، شرایط مناسبی برای تفریح فراهم آورده است. این منطقه در فصول پاییز و زمستان تحت تاثیر سرمای شدید کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. چنانچه با فرا رسیدن زمستان، بارش برف و یخبندان مسیرهای منتهی به این دره را مسدود می‌کند و خطر بازدید از آن را افزایش می‌دهد.

یکی از ویژگی‌های جالب توجه دره زمان،جاری بودن رودخانه، وجود حوضچه‌های متعدد و جریان آب سرد و زلالی است که هوا را تازه و پاک می‌سازد. دمای آب رودخانه و حوضچه‌های منشعب شده از آن در برخی نقاط می‌تواند برای تفریح‌های آبی مناسب باشد؛ بااین‌حال در برخی نقاط مرتفع، آب به‌قدری سرد است که تحمل آن برای بسیاری از افراد دشوار است. همچنین، لازم به ذکر است که به‌علت تغییرات ارتفاع و عمق رودخانه، بهتر است کفش‌های مناسب پیاده‌روی یا کوهنوردی و تجهیزات لازم برای این امور را به همراه داشته باشید.

دره زمان مازندران

بهترین زمان برای سفر به دره زمان

با توجه به آب و هوای دره زمان، بهترین زمان برای سفر به این دره، فصل‌های بهار و تابستان است. در این بازه‌های زمانی، آب‌وهوای پاکیزه و دمای معتدل این منطقه شرایط مناسبی را برای لذت بردن از عمق زیبایی‌های طبیعت منطقه را فراهم می‌کند. بهار با شکوفه‌های رنگارنگ و جریان‌های پرآب و خروشان رودخانه و البته حوضچه‌های عمیق جذابیتی ویژه به این دره می‌بخشد. در تابستان نیز آبشارها، چشمه‌ها، حوضچه‌ها و رودخانه این دره برای رهایی یافتن از گرمای هوا، مطلوب بسیاری از گردشگران هستند.

از آنجا که دره زمان در منطقه‌ای کوهستانی و در استان مازندران واقع شده، پاییز نیز با رنگارنگ شدن درختان می‌تواند برای طبیعت‌گردان و علاقه‌مندان به سفرهای پاییزی زمان مناسبی برای چنین سفری باشد. بااین‌حال، زمستان به‌دلیل بارش برف و سرمای شدید، ضمن یخبندان در برخی نقاط، شرایط سفر به این منطقه را از میان برمی‌دارد.

سفر به دره زمان پته

تفریحات دره زمان

دره زمان متشکل از مسیرهای آبی و تنگه‌های جذابی است که مکانی عالی برای تجربه تفریحاتی مانند دره‌نوردی یا تنگه‌نوردی، آب‌تنی و شنا محسوب می‌شود. در طول مسیر این دره، چشمه‌ها و رودخانه‌هایی وجود دارند که هوای منطقه را خنک و دل‌نشین می‌کنند.

یکی دیگر از تفریحات رایج در این منطقه، آبشارها و صخره‌های طبیعی آن است که علاقه‌مندان به آبشارنوردی، صخره‌نوردی و عکاسی را مشغول خود می‌کنند. درختان، گیاهان و به‌طورکلی پوشش گیاهی متنوع این منطقه، فضایی تماما آرامش‌بخش توام با هیاهو ایجاد کرده و مکان‌هایی برای برپایی پیک‌نیک و استراحت در کنار طبیعت فراهم آورده است.

تفریحات دره زمان پته

جاذبه های دیدنی دره زمان

دره زمان، ترکیبی از مسیرهای پیاده‌روی در خشکی و آب است و در انتهای آن، آبشاری زیبا وجود دارد که آرامش‌بخش روح و جان آدمیزاد است. در طول مسیر، حوضچه‌های طبیعی متعددی دیده می‌شود که همانطور که اشاره شد، فرصت آب‌تنی و شنا را برای بازدیدکنندگان فراهم می‌کند.

از جاذبه‌های قابل توجه اطراف این دره می‌توان به آبشار شاهاندشت، دشت آزو، و قلعه ملک بهمن اشاره کرد که در ادامه مطلب، معرفی‌شان خواهیم کرد. این منطقه، به‌طور ویژه‌ای در فصل تابستان، آن هم به‌دلیل هوای خنک و طبیعت سرسبزش، مقصد مورد نظر بسیاری از طبیعت‌گردان محسوب می‌شود. اما نبود امکانات رفاهی در دره، باعث شده تا گردشگران تجهیزات مورد نیاز خود از جمله لباس و کفش مناسب و کیسه‌های ضد آب را همراه خود داشته باشند.

جاذبه های دیدنی دره زمان

تجهیزات مورد نیاز برای بازدید از دره زمان

بازدید از دره زمان مستلزم داشتن تجهیزات مناسبی است تا سفری ایمن و راحت را تجربه کنید. از آنجایی که پیمایش این مسیر شامل عبور از رودخانه‌ها، حوضچه‌های عمیق و کم‌عمق، و مناطق سنگی و صخره‌ای است، اولین ابزار ضروری برای چنین سفری، کفش مناسب پیاده‌روی و ضدآب یا صندل پشت‌بنددار است. از طرفی برای جلوگیری از خیس شدن وسایل، استفاده از کیسه‌های ضد آب یا پلاستیک‌های زیپ‌دار برای نگهداری وسایل ضروری مانند تلفن همراه و مدارک شناسایی پیشنهاد می‌شود.

لباس اضافه و سبک، کرم ضدآفتاب، کلاه آفتاب‌گیر و آب آشامیدنی از دیگر ملزومات این سفر هستند. برای میان‌وعده‌ها، آجیل، میوه خشک یا غذاهای سبک توصیه می‌شود. همراه داشتن چراغ‌قوه کوچک و کیف کمک‌های اولیه نیز ضروری تلقی می‌شود. از همراه داشتن وسایل دیجیتالی گران‌قیمت اکیدا خودداری کنید، زیرا احتمال خیس شدن بالاست؛ بااین‌حال دور از ذهن است که تلفن هوشمند، دوربین عکاسی، هدفون و پاوربانک خود را در این سفر همراهتان نبرید. ضمنا اگر قصد دارید تا برای اولین بار از این منطقه بازدید کنید، با تور گردشگری یا فردی آشنا به مسیر همراه باشید.

 دره زمان پته

اقامت در دره زمان

به‌دلیل نبود امکانات اقامتی مناسب اعم از اقامتگاه‌های بوم‌گردی، کلبه‌هی چوبی و هتل در این دره، توصیه می‌شود شب را در این مکان نگذرانید. چنانچه فضای محدود، عدم وجود زمین‌های صاف برای کمپینگ و برپایی چادر، و کاهش دما در شب، شرایط را برای اقامت شبانه دشوار می‌کند. پس اگر به دنبال اقامت طولانی‌مدت در دره زمان هستید، می‌توانید در روستاهای نزدیک به این دره مانند پلور یا شهرهای اطراف اقامت کنید. در پلور، اقامتگاه‌های بوم‌گردی و خانه‌های روستایی متنوعی با امکانات مناسب برای گردشگران وجود دارد که ضمن حل چالش اقامت در این دره، تجربه زندگی محلی را نیز فراهم می‌کنند.

اقامت در دره زمان

جاهای دیدنی اطراف دره زمان

صرف‌نظر از جاذبه‌های دیدنی دره زمان، جاذبه‌های دیدنی متنوعی در اطراف آن وجود دارد که توجه بسیاری از گردشگران را به اطراف خود پرت می‌کند. از جمله این جاذبه‌ها می‌توان به آبشار و چشمه قلعه دختر اشاره کرد که با طبیعت بکر و رویایی خود، فضایی آرامش‌بخش و حتی فراتر از انتظار را ایجاد کرده است. ضمن اینکه پارک ملی لار با مناظر کم‌نظیر کوه دماوند یکی از بهترین نقاط برای طبیعت‌گردی است. دریاچه امامزاده علی (ع) و آبشار شاهاندشت و قلعه ملک بهمن هم از دیگر مکان‌های نزدیک به این دره هستند که تاریخ و طبیعت را در یکدیگر آمیخته‌اند.

از طرف دیگر، اگر اهل پیاده‌روی یا کوهنوردی در دشت‌های کوهستانی هستید، دشت آزو دماوند بهشت پنهانی است که برای رسیدن به آن از تهران باید حدود 122 کیلومتر را طی کنید. در ادامه با معرفی این جاهای دیدنی با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری از مناطق اطراف دره زمان بدست آورید.

جاهای دیدنی اطراف دره زمان

آبشار و چشمه قلعه دختر

آبشار و چشمه قلعه دختر یکی از جاذبه‌های طبیعی زیبا و کمتر شناخته‌شده استان مازندران است که در نزدیکی روستای پلور قرار دارد. این جاذبه دیدنی که ترکیبی از یک آبشار دائمی و چشمه‌ای گوارا با جریان آب معدنی است، به‌دلیل آب‌وهوای دلپذیر و طبیعت بکر خود، مقصد محبوب بسیاری از طبیعت‌گردان کارکشته است. برای رسیدن به آبشار و چشمه قلعه دختر باید از گردنه امامزاده هاشم عبور کنید و به‌سمت روستای پلور مسیر خود را ادامه دهید. پس از رسیدن به اولین پل در نزدیکی تاسیسات تونل امامزاده هاشم به‌سمت صخره‌های غرب جاده خیره شوید تا نشانه‌های این آبشار و چشمه را مشاهده کنید. آبشار قلعه دختر از صخره‌های بلند و جنگلی سرازیر می‌شود و زیبایی خاصی به منطقه بخشیده است.

از طرفی لازم به ذکر است که این آبشار در نزدیکی بقایای قلعه‌ای تاریخی قرار دارد که طبق افسانه‌ها متعلق به یکی از شاهزادگان قدیمی بوده است. آب گوارای چشمه نیز در کنار این جاذبه طبیعی، فرصت مناسبی برای استراحت و رفع خستگی بازدیدکنندگان فراهم می‌کند. این چشمه از زمین‌های آهکی تیره و سخت از دوره ژوراسیک سرچشمه می‌گیرد که آب آن در دسته آب‌های بی‌کربنات کلسیک سبک و سرد با PH نزدیک به خنثی قرار می‌گیرد.

فاصله آبشار و چشمه قلعه دختر از دره زمان: 5/8 کیلومتر (8 الی 10 دقیقه)

آدرس آبشار و چشمه قلعه دختر: استان مازندران، جاده هراز

پارک ملی لار

پارک ملی لار یکی از زیباترین مناطق حفاظت‌شده ایران است که در دامنه‌های جنوبی کوه دماوند و در مرز استان‌های تهران و مازندران واقع شده است. این پارک با مساحتی بالغ بر 73 هکتار و 500 متر مربع، دشت‌های وسیع، رودخانه‌ها و گونه‌های متنوع گیاهی و جانوری را در بر گرفته است. پارک ملی لار در فصل بهار و تابستان به‌دلیل پوشش گیاهی غنی، چشمه‌های زلال و منظره‌ای دیدنی از قله دماوند، مقصد مناسبی برای عموم گردشگران و طبیعت‌گردن است. با شروع فصل بهار، دشت لار آماج شقایق‌های قرمز، گل‌های زنبق وحشی ارغوانی و بنفش، زرد مرغک و گل‌های زیبا با رنگ‌های متنوع دیگری می‌شود.

سد و دریاچه لار از جمله جاذبه‌های اصلی این پارک به‌شمار می‌آیند که علاوه‌بر زیبایی طبیعی، مکانی مناسب برای تفریحات آبی و ماهیگیری هستند. این منطقه به‌دلیل تنوع زیستی از جمله وجود گونه‌های جانوری مختلفی چون قوچ، آهو، عقاب، خفاش، افعی دماوندی و البرزی، گرگ، پلنگ، خرس قهوه‌ای و کبک، مورد توجه محققان و علاقه‌مندان به حیات‌وحش قرار دارد. دسترسی به این پارک از طریق مسیرهایی چون جاده هراز (پلور)، روستای گرمابدر یا مسیر افجه میسر است. لازم به ذکر است که بازدید از پارک ملی لار نیازمند دریافت مجوز از سازمان محیط زیست بوده و ورود به برخی بخش‌ها به‌منظور حفاظت از اکوسیستم محدود شده است.

فاصله پارک ملی لار از دره زمان: ۳۰ کیلومتر (یک ساعت و 50 دقیقه)

آدرس پارک ملی لار: مرز مازندران و تهران، در دامنه قله دماوند

پارک ملی لار مازندران

دریاچه امامزاده علی (ع)

دریاچه امامزاده علی (ع) یکی دیگر از جاذبه‌های طبیعی و البته مذهبی در نزدیکی دره زمان و روستای پلور در استان مازندران است. این دریاچه زیبا که در ارتفاعات قرار دارد، محیطی آرامش‌بخش را برای گردشگران و طبیعت‌دوستان فراهم آورده که به‌دلیل دور از دسترس بودن آن است. در کنار دریاچه، بقعه امامزاده علی (ع) قرار دارد که زیارتگاه مهمی برای مسافران است که پیش‌تر بخش از رودخانه اسک بوده است. در واقع این دریاچه بر اثر رانش زمین در سال 1377 و با بسته شدن مسیر رودخانه اسک شکل گرفته است که به‌دلیل قرار داشتن بقعه امامزاده علی (ع) در لبه پرتگاه جاده هراز بدین نام خوانده شده است.

دریاچه امامزاده علی حدود 700 متر طول و 130 متر عرض دارد و مکان مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت، پیک‌نیک خانوادگی و عکاسی از مناظر طبیعی است. در ابتدای امر، این دریاچه فقط محل زیست دو نوع ماهی قزل‌آلا (قزل‌آلای سرخ و رنگین‌کمان) بود و بعدها با فعالیت باشگاه ماهیگیری، ماهی طلایی و سالمون در آن پرورش داده شد. این دریاچه هم‌اکنون در اختیار باشگاه سی سن است که علاقه‌مندان به ماهیگیری می‌توانند با کسب مجوز برای ساعاتی از این مجموعه بازدید کنند. این مجموعه گردشگری بیش از 20 هزار متر مربع وسعت دارد که شامل دریاچه، آبشار، برکه ماهیگیری، خزینه، چشمه آب کاهن، کوچه‌باغ‌های تاریخی و … می‌شود.

فاصله دریاچه امامزاده علی (ع) از دره زمان: ۳۲٫۸ کیلومتر (40 دقیقه)

آدرس دریاچه امامزاده علی (ع): استان مازندران، جاده هراز، آب اسک

دریاچه امامزاده علی پته

آبشار شاهاندشت و قلعه ملک بهمن

آبشار شاهاندشت، با ارتفاع 51 متر، یکی از بزرگ‌ترین آبشارهای دائمی شمال کشور ایران است که در روستای شاهاندشت، در فاصله 96 کیلومتری از جاده هراز، درست در نزدیکی شهر آمل واقع شده است. این آبشار با قرارگیری در ارتفاعات مشرف به روستای شاهاندشت و چشم‌انداز طبیعی شگفت‌انگیزش، مکان مناسبی برای طبیعت‌گردی و عکاسی به‌شمار می‌آید.

در بالای این آبشار، قلعه ملک بهمن قرار دارد که به «ملک قلاع» نیز شهرت دارد. این قلعه تاریخی، یکی از عظیم‌ترین بناهای کوهستانی ساخته شده در ارتفاعات البرز است و از مصالح بومی همچون سنگ و ساروج ساخته شده است. ارتفاع قلعه از سطح زمین به 220 متر می‌رسد و قدمت آن به دوران حکمرانی پادوسبانیان بازمی‌گردد که بر رویان، نور، رستمدار و کجور حکمرانی می‌کرده است. این قلعه دور از دسترس، در سال 1005 هجری قمری به دستور شاه عباس صفوی فتح شد و اکنون به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران با شماره ثبت 2778 شناخته می‌شود. بازدید از آبشار و قلعه رایگان بوده و معمولا حدود 1 تا 2 ساعت زمان خواهد برد. توصیه می‌شود گردشگران برای دسترسی به این منطقه، از تجهیزات مناسب برای عبور از مسیرهای کوهستانی استفاده کنند.

فاصله آبشار شاهاندشت و قلعه ملک بهمن از دره زمان: ۳۳٫۴ کیلومتر (45 دقیقه)

آدرس آبشار شاهاندشت و قلعه ملک بهمن: استان مازندران، بخش لاریجان، روستای شاهاندشت، کیلومتر ۹۶ جاده هراز

قلعه ملک بهمن پته

دشت آزو دماوند

دشت آزو در دامنه‌های کوه پاشوره در نزدیکی روستای نوا، بهشتی سبز و شاید زرد از گل‌های وحشی و سبزه‌زار در ارتفاعات البرز است. این دشت با مساحت تقریبی ۳۵ هکتار، به‌دلیل پوشش گیاهی زیبا، چشمه‌های آب معدنی و مناظر خیره‌کننده از قله دماوند، یکی از بهترین مقاصد طبیعت‌گردی و کوهنوردی برای گردشگران است.

دشت آزو از تهران، حدود ۱۲۲ کیلومتر فاصله دارد و دسترسی به آن از جاده فیروزکوه به‌سمت آمل و سپس روستای نوا امکان‌پذیر است. از روستای نوا تا دشت آزو، مسیری یک‌ساعته و قابل پیمایش برای تمامی افراد، حتی سالمندان و کودکان، وجود دارد. در فصل بهار و تابستان، این منطقه با گل‌های رنگارنگ و هوای خنک خود، مقصد قابل تاملی برای عکاسی و گشت‌وگذار است. زمستان‌های دشت آزو با پوششی از برف و جلوه‌ای جذاب، متفاوت به نظر می‌رسد.

فاصله دشت آزو دماوند از دره زمان: ۳۵٫۶ کیلومتر (یک ساعت)

آدرس دشت آزو دماوند: استان مازندران، کیلومتر ۸۸ جاده هراز، جاده فرعی نوا، روستای نوا

دره زمان پته

توصیه های مهم درباره سفر به دره زمان

اگرچه سفر به دره زمان فرصت بی‌نظیری برای لذت بردن از گردش در طبیعت بکر و آرامش‌بخش است، ولی برای داشتن سفری ایمن و خاطره‌انگیز، رعایت نکات مهمی ضروری است. در ادامه برخی از این توصیه‌های مهم و کاربردی را آورده‌ایم که توجه به آن‌ها خالی از لطف نیست:

برنامه‌ریزی دقیق: اول از همه، پیش از آغاز سفر و حرکت به‌سوی مقصد، مسیرها و امکانات منطقه را بررسی کرده و نقشه آفلاین یا فیزیکی همراه خود داشته باشید.

پارک خودرو: خودروی خود را در محلی ایمن در روستای پلور پارک کنید و در صورت امکان، مراقبت از خودرو را به شخصی از اهالی روستا بسپارید.

کفش مناسب: برای عبور و صعود از مسیرهای ناهموار، از کفش‌های مخصوص پیاده‌روی، کوهنوردی یا طبیعت‌گردی استفاده کنید.

لباس گرم: به‌دلیل آب و هوای متغیر منطقه، لباس گرم همراه داشته باشید.

حفاظت از محیط‌زیست: فراموش نکنید که زباله‌های خود را جمع‌آوری کرده و از روشن کردن آتش در طبیعت تا جای ممکن پرهیز کنید تا به محیط‌زیست آسیبی وارد نشود.

همراه داشتن جعبه کمک‌های اولیه: در صورت بروز آسیب‌های جزئی، جعبه کمک‌های اولیه و تجهیزات ضروری می‌تواند مفید و کارآمد باشد.

دره زمان مازندران پته

مراقبت از وسایل ارزشمند: پیشنهاد می‌شود از همراه داشتن اشیاء گران‌بها و ضروری در سفر خودداری کرده یا در صورت تمایل به همراه داشتن، حداقل در مکانی امن از آنها نگهداری کنید.

گروهی سفر کنید: به دلیل وجود مسیرهای ناهموار و دوری از مناطق امن، بهتر است به‌صورت گروهی (تورهای گردشگری) یا همراه با عده‌ای از دوستان سفر کنید.

حیوانات خانگی: اگر حیوان خانگی دارید، تجهیزات مورد نیاز آن‌ها را همراه خود داشته باشید و مراقب خطرات ناشی از محیط اطراف باشید.

آب آشامیدنی و غذاهای سبک: آب کافی و خوراکی‌های کم‌حجم و پرانرژی برای مسیر به همراه داشته باشید.

شنا در آب‌های سرد: اگر قصد دارید در رودخانه‌ها، حوضچه‌ها یا چشمه‌ها شنا کنید، از وضعیت عمق آب و جریان آن اطمینان حاصل کنید.

عکاسی: دوربین حرفه‌ای یا تلفن همراه با شارژ کامل (پاوربانک) برای ثبت لحظات ضروری است.

ساعت مناسب سفر: برای لذت بردن از چشم‌اندازها، صبح زود یا قبل از غروب آفتاب به منطقه برسید.

حفظ ایمنی در ارتفاع: در بخش‌هایی که پرتگاه وجود دارد، از مسیر اصلی خارج نشوید و حاشیه امن را رعایت کنید.

دره زمان پته

سخن پایانی

دره زمان، این گوشه سبز و آرام از طبیعت بکر مازندران، همچون تکه‌ای از بهشت بر روی زمین در دل کوه‌های مرتفع جای گرفته است. سفری به این دره زیبا که ضمن آنکه راهی برای دوری از همهمه شهر است، مسیری به سوی کسب آرامش درون است؛ آرامشی که شاید در هیچ جای شهر نتوان به آن دسترسی پیدا کرد. صدای خروشان رودها، عطر گل‌های وحش و نسیم خنک کوهستان، جانی تازه به روح شما خواهد بخشید. پس بی‌تردید، لحظات خود را در این بهشت گمشده به ثبت برسانید و خاطره‌ای بسازید که در ذهن و دلتان تا ابد، جاودانه بماند. نوید که دره زمان منتظر شماست، برای رقم زدن قصه‌ای دیگر و ثبت لحظه‌ای از شگفتی‌هایی که قرار است بارها و بارها در زندگی خود به ثبت برسانید.

سوالات متداول

دره زمان استان مازندران، در نزدیکی روستای پلور از توابع شهرستان آمل و در مسیر جاده هراز و منطقه لاریجان واقع شده است.

فاصله تهران تا دره زمان حدود 80 تا 102 کیلومتر است که با خودرو حدود یک و نیم تا دو ساعت زمان می‌برد.

بهار و تابستان بهترین زمان برای بازدید از دره زمان هستند؛ زیرا طبیعت سبز، زرد و اساسا رنگارنگ و همچنین هوای مطبوع منطقه تجربه‌ای دلپذیر را از سفر به این دره فراهم می‌کنند.

دره زمان امکانات رفاهی محدودی دارد و بهتر است وسایل ضروری اعم از تجهیزات و اقلام مورد نیاز برای سفر را همراه داشته باشید.

پیمایش دره زمان نیاز به آمادگی جسمانی متوسط رو به بالایی دارد و برای کودکان یا سالمندان ممکن است چالش‌برانگیز باشد.

آبشار و چشمه قلعه دختر، آبشار شاهاندشت و قلعه ملک بهمن، پارک ملی لار، دریاچه امامزاده علی (ع) و دشت آزو از معروف‌ترین جاهای دیدنی نزدیک به دره زمان هستند.

ثبت دیدگاه

با درج نظر امتیاز کسب کنید